Het carnaval van Aalst? Geef ons maar MCR. Vrijdag 5 februari vierden we hier carnaval. Alle klassen werden uitgenodigd om zich in een bepaald thema te verkleden en ’s middags mochten ze volgens een strikt tijdsschema langs de jury (bestaande uit drie vrolijke fransen) passeren die streng maar rechtvaardig scores toekende en aldus per graad één klas als winnaar aanduidde.

Hier volgt het officiële verslag van de jury.

Voor de 1e graad gaat de overwinning naar 2B, de klas van M. Lambrechts die “de botsing van de Titanic” had als thema: uiterst origineel, zelfs de ijsschotsen waren aanwezig! In de 2e graad kaapte 4D de hoofdprijs weg met hun Aveve-thema: polo, lint en banner met gescandeerde slogan “Aveve: tuin, dier, bakplezier”. Ze brachten zelfs de uitbater van Aveve Rotselaar mee voor hun act. Avatar was het winnende thema in de 3e graad. 5B kwam met dit goed uitgewerkte idee op de proppen: een kaalgeschoren hoofdfiguur, een koebeestavatar (of hoe heette dat reusachtige dier?) met 4 leerlingen onder en alle andere Avatar-figuren duidelijk herkenbaar.

De jury was echt onder de indruk, niet alleen van de drie winnaars, maar ook van de creativiteit, de originaliteit en de groepssfeer van vele andere klassen. Zo zagen we 10.000 luchtballonnen, oude mevrouwtjes en meneertjes, de 101 Dalmatiërs met Cruella De Vil, een bende Hollanders die ons met blokjes Gouda probeerde om te kopen en wat zelfspot niet schuwde met hun spandoek “Op naar het EK”, de Daltons met zelfgemaakte gevangenen-ballen, een vliegtuig met de hele crew, toeristen , terroristen en bewakingspersoneel, Timeo met zijn harem, een vuilnisman met z’n vuilniszakken en een knap gezongen vuilniszakkenlied, en nog zoveel meer hartverwarmende groepstaferelen.

Het was voor ons een eer én en waar genoegen om in de jury te zetelen van dit leuke initiatief van de feestraad!

A. Frans – W. Desair – K. De Clercq

CARNAVAL2

CARNAVAL1

   
© Montfortcollege Rotselaar