Dagelijks lopen ongeveer 1000 mensen rond op ons schooldomein.  Hopelijk komt nooit zover, maar het is niet ondenkbaar dat een leerling of leerkracht op een dag met levensbedreigende hartritmestoornissen geconfronteerd wordt en zo snel mogelijk de juiste zorg moet krijgen.

Medische interventieteams hebben daarvoor een defibrilator, een aparaat dat niet zomaar iedereen mag bedienen.  Bovendien kost zo'n aparaat wel wat.  Steeds meer scholen en andere publieke instanties maken daarom gebruik van een AED oftewel automatisch externe defibrilator, die in geval van nood een gebruiker perfect op weg weet te helpen met duidelijke instructies.

logoheartsaverOnze school starte recentelijk een samenwerking met de non-profit vzw Heartsaver die via fundraising een AED op onze school beschikbaar zal maken.  We zijn Heartsaver alvast erg dankbaar voor deze steun en voor de AED die binnenkort in de buurt van onze sportvelden en hoofdingang beschikbaar zal zijn! 

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. De vzw wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs en wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren.

 

Meer informatie over een AED en de vzw Heartsaver vind je hieronder:

   
© Montfortcollege Rotselaar