Algemeen

Deze week verloor onze school jammer genoeg een grote vedette:  Saïbou Marane, eeuwig glunderend lid van onze onderhoudsploeg, heeft de strijd tegen een agressieve kanker niet kunnen winnen.

Saïbou was maar enkele jaren onderhoudsman op onze school, maar heeft met zijn brede glimlach, zijn werkkracht en zijn snelle vorderingen in het Nederlands bij zijn collega's en leerlingen een grootse indruk nagelaten.  Om hem te laten ervaren hoe hard we hem geapprecieerd hebben, is Saïbou met een een heus pak vol persoonlijke kaartjes van leerkrachten en leerlingen naar Burkina Fasso terug kunnen keren om zijn familie nog een laatste keer te zien.  Daar is hij op de laatste dag van november overleden.

Saïbou zal hier zeker gemist worden!

saibou

Onze school gonst deze dagen van de infoavonden:  op donderdag 16 februari verwelkomden we ongeveer 300 tweedejaarsleerlingen en hun ouders voor informatie rond hun studiekeuze naar de tweede graad toe, op dinsdag 7 maart gunnen we kandidaat-leerlingen en ouders al een blik op onze school en op donderdag 9 maart zijn onze vierdejaarsleerlingen aan de beurt voor studiekeuzehulp.  Aangezien al dat spreken en luisteren best (in)spannend zijn, worden deze eerder ernstige avonden steeds afgesloten met een drankje en een babbel.

 

Ook de ouderraad doet nog een infoavond in het zakje!

Zij verwelkomen alle ouders van MCR-leerlingen in onze Beatrijsaula voor een thema-avond met de titel 'Veilig Online', waarin experte Lien Cleynhens ons wellicht heel wat kan vertellen over onze digitale jongeren en het maken van goede afspraken hieromtrent.  Deze avond gaat door op maandag 13 maart om 20u.  Ook dan wordt afgesloten met een drankje!

9d2c230b f808 4918 ae44 8fac0ed9ff03

 

 

kerstwens16

De leerlingen van 6 humane wetenschappen en de leerlingenraad leefden zich creatief uit om van de goed-gevoel-week een heerlijk warme week te maken. En of het resultaat er mocht zijn! De leerlingen kregen ’s morgens een “proficiat, je bent op tijd”-stickertje aan de schoolpoort, de rode loper werd uitgerold, er was een ballonnenbad, er werd ’s middags al gefuifd en de week werd afgesloten met een leuke just-dance-activiteit in de aula. En zelfs de leerkrachten werden verrast met een aangeklede leraarskamer en fijn gedekte tafels.

 ggweek2  ggweek3 

Woensdag hadden we dan nog onze culturele avond klassiek in een uitverkochte aula. Die foto’s vind je (dra) op de MO-PO-blog.

cultklass16 1 cultklass16 2 cultklass16 3

Het carnaval van Aalst? Geef ons maar MCR. Vrijdag 5 februari vierden we hier carnaval. Alle klassen werden uitgenodigd om zich in een bepaald thema te verkleden en ’s middags mochten ze volgens een strikt tijdsschema langs de jury (bestaande uit drie vrolijke fransen) passeren die streng maar rechtvaardig scores toekende en aldus per graad één klas als winnaar aanduidde.

Hier volgt het officiële verslag van de jury.

Voor de 1e graad gaat de overwinning naar 2B, de klas van M. Lambrechts die “de botsing van de Titanic” had als thema: uiterst origineel, zelfs de ijsschotsen waren aanwezig! In de 2e graad kaapte 4D de hoofdprijs weg met hun Aveve-thema: polo, lint en banner met gescandeerde slogan “Aveve: tuin, dier, bakplezier”. Ze brachten zelfs de uitbater van Aveve Rotselaar mee voor hun act. Avatar was het winnende thema in de 3e graad. 5B kwam met dit goed uitgewerkte idee op de proppen: een kaalgeschoren hoofdfiguur, een koebeestavatar (of hoe heette dat reusachtige dier?) met 4 leerlingen onder en alle andere Avatar-figuren duidelijk herkenbaar.

De jury was echt onder de indruk, niet alleen van de drie winnaars, maar ook van de creativiteit, de originaliteit en de groepssfeer van vele andere klassen. Zo zagen we 10.000 luchtballonnen, oude mevrouwtjes en meneertjes, de 101 Dalmatiërs met Cruella De Vil, een bende Hollanders die ons met blokjes Gouda probeerde om te kopen en wat zelfspot niet schuwde met hun spandoek “Op naar het EK”, de Daltons met zelfgemaakte gevangenen-ballen, een vliegtuig met de hele crew, toeristen , terroristen en bewakingspersoneel, Timeo met zijn harem, een vuilnisman met z’n vuilniszakken en een knap gezongen vuilniszakkenlied, en nog zoveel meer hartverwarmende groepstaferelen.

Het was voor ons een eer én en waar genoegen om in de jury te zetelen van dit leuke initiatief van de feestraad!

A. Frans – W. Desair – K. De Clercq

CARNAVAL2

CARNAVAL1

Bij deze een uitnodiging voor de infoavond voor kandidaat-leerlingen en hun ouders. En meteen ook maar voor onze opendeurdag. Daar zijn diezelfde ouders opnieuw welkom, alsook oud-leerlingen, oud-personeelsleden, de buren, en al wie geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig is. Wil je meer info over de inschrijvingsprocedure, klik dan hier.

infoavond opendeur

   
© Montfortcollege Rotselaar