Algemeen

Dinsdagavond 10 maart om 19.00u verwachten we kandidaat-leerlingen en hun ouders in onze Beatrijsaula. De leerlingen krijgen via korte lesjes Latijn, Frans, natuurwetenschappen en techniek al een eerste kennismaking met onze school. De ouders krijgen in de aula een voorstelling van de school en het opvoedingspoject, lessentabellen, toekomstmogelijkheden... 

De echte inschrijvingen gebeuren via een call-center op dinsdagavond 12 mei 2015. Meer info over de hele procedure, lees je hier.

uitnodinfoav2015

De Lijn laat ons weten dat de Gravenstraat in Sint-Pieters-Rode volledig afgesloten wordt door rioleringswerken, en dat ook de bussen van de Lijn een omleiding zullen moeten volgen.

De Gravenstraat is de straat tussen het centrum van Sint-Pieters-Rode en het centrum van Kortrijk-Dutsel. Als je deze weg pleegt te gebruiken, klik je best hier voor meer informatie. 

Zowat alle leerlingen kennen hem, en bijna alle oud-leerlingen kennen hem. Als 20-jarige broeder wou hij naar de missies, en jawel, hij mocht van zijn overste naar het buitenland. De 12de januari 1955 betrad hij voor het eerst de Rotselaarse grond. Hij zou er nooit meer weggaan. Broeder Albert huist hier dus al zestig jaar. Er hangt op dit domein geen lamp die niet ooit door hem vervangen werd, hij was "de commandant" op de proosdij, hij was de chef van de afwaskeuken. Br. Albert is zowat vergroeid met MCR. Al moet hij nog altijd om de vijf jaar zijn verblijfsvergunning verlengen, want hij is en blijft een Nederlander. En dat ken je nog altijd horen.

Het fijnste "kedo" waren de vliegtuigtickets voor Rome. Onze broeder droomde er al jaren van om nog 's naar Rome te gaan, een reis waar hij heel goeie herinneringen aan overhield. En binnenkort mag hij die reis dus nog 's overdoen.

Oudere oud-leerlingen vragen soms wel of "de commandant" er nog altijd is.  En of hij er nog  is. Binnenkort wordt hij 80 en al steken er soms wat kwaaltjes de kop op, Br. Albert is flink op weg om de tweede honderjarige Montfortaan in Rotselaar te worden.

We vonden nog een - volgens ons fictief - interview met Br. Albert. We schatten dat het in een Rotselaars Echo van zo 'n 40 jaar geleden stond. Je vindt het hier.

Gefeliciteerd, Broeder, ad multos annos. 

 

Bij de leerkrachtenverkoop tijdens de vastenactie van vorig schooljaar "kochten" enkele leerlingen Mevr. De Mulder. Binnenkort gaan ze samen een hele namiddag naar opnames van 'Tegen de sterren op'. En wisten jullie dat dat programma gemaakt wordt door een oud-leerling van MCR ?  David Ottenburg is regisseur van "Tegen de sterren op", en creative director van het productiehuis DEDSIT in Londerzeel. Waar zes jaar internaat en een pak proosdij-shows en free podia al niet toe kunnen leiden... 

”Wees wereldburger, leer de taal van je buren ©". Dat is dit jaar het motto van de olympiade Frans. Interessant om jezelf eens te toetsen op een andere manier dan in de klas en je hoeft er niet voor te studeren! 

De eerste ronde is een schriftelijke ronde die doorgaat in alle Vlaamse deelnemende scholen op woensdagnamiddag 25 februari 2015 om 12.30u. 

De beste Nederlandstaligen mogen naar de finale, dat is een mondelinge klassementsproef, in de Universiteit Hasselt op 22 april 2015. Al wordt het geen sinecure om het resultaat van vorig schooljaar te evenaren. Toen won 'onze' Marie Van Haegenborg die finale...

Het MCR-Saxofoonkwartet ging tijdens de kerstvakantie onder de zeer deskundige leiding van onze onovertroffen muziekleerkracht mevrouw Vertommen* in Leuven op straat spelen voor het goede doel!

Op een klein (maar koud en regenachtig) uurtje haalden ze maar liefst 145,73 euro op. Dit bedrag schonken ze aan Humasol, een project waar de broer van Kristien Peeters erg bij betrokken is.

Oh ja, ze werden ook door een voorbijganger 'geboekt' om een nieuwjaarsreceptie van zijn bedrijf te komen opluisteren. Maar tot spijt van de leerlingen viel die receptie op 5 januari tijdens de schooluren. En dus hebben ze die maar afgezegd :-).

* Voor de oud-leerlingen die hier school liepen van 1968 tot vandaag: jawel, de dochter van.

   
© Montfortcollege Rotselaar