Algemeen

Op 4 juli kon je in de Standaard een opiniestuk lezen van vier Montfort-leerlingen. Het begint als volgt:

CO2-taks alleen volstaat niet

Waarom zou je een koolstofprijs plakken op vervoer en verwarming en alle andere vervuilende elementen ongemoeid laten? Jonathan KeirseWard WintersHannes Depuydt en Joost Verleyen doen een voorstel dat nog verder gaat.

JONATHAN KEIRSE, WARD WINTERS, HANNES DEPUYDT EN JOOST VERLEYEN.

Vier vrienden, allen geboren in 2001. Ze volgen samen Latijn-Wiskunde in het Montfortcollege Rotselaar. Ze maakten net het vijfde jaar af.

 

Wil u graag het hele artikel lezen, klik dan hier.

De school is tijdens de vakantie op de volgende dagen open:

-  2 juli 2018 - 6 juli 2018: 8u - 17u, woensdag tot 12u

-  27 augustus - 31 augustus: 8u - 17u, woensdag tot 12u

 

Het CLB van Keerbergen-Haacht is open tot 15 juli 2018 en is terug bereikbaar vanaf 15 augustus 2018.  De contactgegevens zijn 

Molenstraat 42
3140 Keerbergen

Tel. 015 50 93 20

Open elke werkdag van 8u30 tot 16u30
Op maandag tijdens schooldagen van 17u tot 19u

 

In naam van al onze personeelsleden en directie wensen onze gemachtige opzichters iedereen een

FANTASTISCHE VAKANTIE!

DSC 1140 edit

De jarencompetitie voetbal komt stilaan tot zijn einde tijdens onze middagpauzes.  Binnenkort weten we welk jaar de scheenbeschermers mag kruisen met de leerkrachten in een finale die wellicht minder genânte flaters zal bevatten dan die van de Champions League van dit jaar.

Mijnheer Lambrechts verblijdde vandaag iedereen met een tussenstand en enkele toffe foto's van de meisjesploegen van 5 en 6:

Een grote portie bewondering voor de voetbalmeisjes van 5-6 is wel op zijn plaats. In de tropische hitte zijn ze er in geslaagd om, zonder echt veel doelkansen, een spannende wedstrijd ten toon te spreiden.

5 6meisjesvoetbal2

Met een beslissende penaltyreeks, wegens gelijk spel en gelijk aantal punten, en mede door een knappe save van de doelvrouw 5de jaar op de laatste penalty, wonnen meisjes 5 uiteindelijk met 2-1.

5 6meisjesvoetbal4

 

Ook de jongens hebben hun laatste wedstrijden gespeeld.

De logica van de leeftijd is ongeveer gerespecteerd op uitzondering van 4 en 5.

1ste plaats: 6de

2de plaats: 4de

3de plaats: 5de

4de plaats: 3de

Terwijl de paashaas zijn laatste chocoladen eieren bij elkaar raapt om zijn bijdrage te leveren aan vervelende periode voor diabetespatiënten, gonst het in het Montfortcollege van de drukte.

Onze eerstegraders plooien zich momenteel dubbel over hun laatste paasexamens, de tweedegraders werken een korte examenperiode van 3 dagen af.  De derdegraders verteren dan wel heel ander materiaal:  zij worden op hun buitenlandse reizen ondergedompeld in de cultuur en geschiedenis van Parijs (vijfde jaar) en Rome (zesde jaar).  Wanneer de leerlingen van de eerste graad volgende week mogen uitpuffen, krijgt de derde graad gewoon les, hoewel er toch ook nog filmforum en enkele andere extra-curriculaire activiteiten gepland staan.

De leerlingen van de tweede graad hebben gezien hun beperkt examenprogramma niet al te veel uitpuftijd nodig en zij hebben enkele daguitstappen naar Namen en (voor het eerst) Canterbury op het programma.  De vierdejaars krijgen er nog een wetenschapsdag bovenop, zij zullen de infrastructuur van onze school daarvoor maximaal gebruiken.

Dit trimester culmineert later deze week in onze jaarlijkse Vastenactiviteit, dit jaar ten voordele van Junior vzw, een organisatie die het leven kinderen in opvangtehuizen aangenamer wil maken.  De leden van het SPIT hebben weer een hele klus aan de organisatie, het is immers niet simpel om ongeveer 900 leerlingen en 100 personeelsleden op die dag zinvol aan het werk te krijgen voor het goede doel.  Toch heeft iedereen er vertrouwen in, op naar weer een indrukwekkend sponsorbedrag!

Foto's van al deze activiteiten zijn te vinden op onze erg actieve Facebookpagina!

De woensdagsport viert weer hoogtij sinds de buitensporten zich weer aan de lentezon kunnen verwarmen!

Op woensdag 25 april was onze school fors vertegenwoordigd op de provinciale kampioenschappen in Kessel-Lo.  En met succes!

 

Mijnheer Lambrechts mailde fier de volgende resultaten:

- 1ste, 4de en 8ste plaats op de 100m miniemen meisjes

- 5de plaats 100m miniemen jongens

- 2de plaats 1500m scholieren meisjes

- finaleplaats 100 m cadetten jongens

- 4de plaats kogelstoten cadetten meisjes

- 1ste en 5de plaats verspringen miniemen meisjes

- 3de plaats verspringen miniemen jongens

- 1ste plaats verspringen cadetten meisjes

- 2de plaats hoogspringen cadetten meisjes

atletiek2018

 

Intussen wachten sportliefhebbers met spanning op de start van de voetbalcompetitie tussen de verschillende jaren.  Welk jaar wint de competitie en wordt in juni uitgedaagd door de leerkrachten?

   
© Montfortcollege Rotselaar