Algemeen

... was er weer eentje om in te kaderen.

 

De foto's ook trouwens, met dank aan Geert Vincent voor het goede oog en de indrukwekkende naverwerking!

Wie onze dansers, zangers, technisch teamers, acteurs en begeleidende leerkrachten in actie wil zien, rep u naar de het fotomenu bij de rubriek 'foto's evenementen'!

 

Deze week verloor onze school jammer genoeg een grote vedette:  Saïbou Marane, eeuwig glunderend lid van onze onderhoudsploeg, heeft de strijd tegen een agressieve kanker niet kunnen winnen.

Saïbou was maar enkele jaren onderhoudsman op onze school, maar heeft met zijn brede glimlach, zijn werkkracht en zijn snelle vorderingen in het Nederlands bij zijn collega's en leerlingen een grootse indruk nagelaten.  Om hem te laten ervaren hoe hard we hem geapprecieerd hebben, is Saïbou met een een heus pak vol persoonlijke kaartjes van leerkrachten en leerlingen naar Burkina Fasso terug kunnen keren om zijn familie nog een laatste keer te zien.  Daar is hij op de laatste dag van november overleden.

Saïbou zal hier zeker gemist worden!

saibou

Onze school gonst deze dagen van de infoavonden:  op donderdag 16 februari verwelkomden we ongeveer 300 tweedejaarsleerlingen en hun ouders voor informatie rond hun studiekeuze naar de tweede graad toe, op dinsdag 7 maart gunnen we kandidaat-leerlingen en ouders al een blik op onze school en op donderdag 9 maart zijn onze vierdejaarsleerlingen aan de beurt voor studiekeuzehulp.  Aangezien al dat spreken en luisteren best (in)spannend zijn, worden deze eerder ernstige avonden steeds afgesloten met een drankje en een babbel.

 

Ook de ouderraad doet nog een infoavond in het zakje!

Zij verwelkomen alle ouders van MCR-leerlingen in onze Beatrijsaula voor een thema-avond met de titel 'Veilig Online', waarin experte Lien Cleynhens ons wellicht heel wat kan vertellen over onze digitale jongeren en het maken van goede afspraken hieromtrent.  Deze avond gaat door op maandag 13 maart om 20u.  Ook dan wordt afgesloten met een drankje!

9d2c230b f808 4918 ae44 8fac0ed9ff03

 

 

kerstwens16

Pieterpensioen

Twee weken geleden hadden we onze Culturele Avond Modern. Op de generale liep niet alles even vlot, u mist dus misschien nog wat foto's. Als u hier klikt op de blog van MO en PO dan krijgt u ze allemaal te zien. En als u daar op een foto klikt, kan u ze foto per foto bekijken. Wij vinden ze schitterend en we hopen van u hetzelfde. Een voorproefje:

cam161116 2cam161116 1

 

 

   
© Montfortcollege Rotselaar