Algemeen

herfst1

Herfst in MCR, dat zijn vijftig tinten goud, oker, bordeaux, oranjerood, vermiljoen, kastanjebruin, mosgroen. Berken die nog aarzelen tussen groen en bruin. Sparren die beslist voor wintergroen kiezen. En dan is het herfstvakantie. De langste twee maanden zitten er op. Volgens Pater Vande Gaer zaliger, eminent wiskunde-leraar voor vele generaties oud-leerlingen, zo goed als het "het einde van het schooljaar".

En denkt u bij het vallen van de blaren ook aan dat gedicht van Jacques Prévert ?

A l'enterrement d'une feuille morte
Deux escargots s'en vont
Ils ont la coquille noire
Du crêpe autour des cornes
Ils s'en vont dans le soir
Un très beau soir d'automne
Hélas quand ils arrivent
C'est déjà le printemps
Les feuilles qui étaient mortes
Sont toutes ressuscitées
Et les deux escargots
Sont très désappointés

't Gaat zo nog een tijdje door. Fijn toch.

herfst2

Regelmatige bezoekers van deze site konden het hier al lezen: de erg fraaie som die onze leerlingen ophaalden voor het KITES-zorgteam. Wie dezer dagen in Gasthuisberg komt, leest het in het UZ-magazine. En voor alle gelukkigen die niet naar het ziekenhuis moeten, tonen wij u hieronder het artikeltje in kwestie. kites

Tel bij de ouders en andere gasten nog wat personeelsleden en we overschrijden ruim de kaap van de 2.000 maaltijden. Da 's een nieuw record. De kwaliteit van de mosselen was erg goed, de bereiding al even goed, de wachttijden waren aanvaardbaar, de tafels en de lokalen waren fraai aangekleed. Met dank en felicitaties voor het mosselteam, de collega's, de leerlingen, de ouders van het oudercomité. En als u bij die 2.000 eters hoorde, bedanken we u uiteraard ook heel oprecht. Hopelijk zien we u volgend jaar allemaal terug.

eetdagen2

 

Vorige week nam het Montfortcollege afscheid van Michel Torbeyns, meester geograaf, veldwerker, videotovenaar, leuke collega en bovenal fijn mens.

 

Om zijn pensioen te vieren, kregen zijn leerlingen tijdens hun laatste les niet enkel hun laatste toets voorgeschoteld, maar ook een laatste videocompilatie van de meester waarin hij zelf zijn leukste videoherinneringen aan de lessen Aardrijkskunde in de derde graad bundelde.

Omdat we best trots zijn op onze gepensioneerde, willen we ook de bezoekers van onze website dit filmpje niet ontzeggen.

Michel, het ga je goed!

 

En of we stevig gestart zijn. De eerstejaars gingen naar Maasmechelen op kennismakingsdagen. De tweedejaars gingen naar Geel en Malle op teambuildingsdagen. De derdejaars fietsten naar Vaalbeek op VIPdagen. En 4, 5 en 6 hadden hun sportdag, met o.a. de afvaart van de Lesse, surfinitiatie in Oostduinkerke, schaatsen in Haasrode, squashen, dansen en  nog veel meer.  De ouders van alle nieuwe leerlingen kregen tekst en uitleg bij de nieuwe school van zoon en dochter op de info-avond. En volgende week komen de eerste excursies er al aan. 

Iedereen heeft hier ondertussen zijn stek gevonden. En de reacties van onze leerlingen bij het begin van het schooljaar waren vrij unaniem: "Vakantie is uiteraard leuker dan school, maar 't is toch ook fijn om een pak gezichten terug te zien." En daar zijn wij het absoluut mee eens.

 kennism1kl sportdagkl

Terwijl het huidige schooljaar stilaan op stoom komt na onze stevige start, vonden we in onze beeldarchieven nog toffe compilaties van beeldmateriaal uit het vorige jaar. 

Knap werk van de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen voor Informatica, al zeggen we het zelf!

 

De filmpjes zijn te bekijken onder de rubriek 'foto's en filmpjes'.

   
© Montfortcollege Rotselaar