Algemeen

De leerlingen van 6 humane wetenschappen en de leerlingenraad leefden zich creatief uit om van de goed-gevoel-week een heerlijk warme week te maken. En of het resultaat er mocht zijn! De leerlingen kregen ’s morgens een “proficiat, je bent op tijd”-stickertje aan de schoolpoort, de rode loper werd uitgerold, er was een ballonnenbad, er werd ’s middags al gefuifd en de week werd afgesloten met een leuke just-dance-activiteit in de aula. En zelfs de leerkrachten werden verrast met een aangeklede leraarskamer en fijn gedekte tafels.

 ggweek2  ggweek3 

Woensdag hadden we dan nog onze culturele avond klassiek in een uitverkochte aula. Die foto’s vind je (dra) op de MO-PO-blog.

cultklass16 1 cultklass16 2 cultklass16 3

Alle leerlingen, kandidaat-leerlingen, personeelsleden en hun ouders die sporen van sportiviteit vertonen, zijn zeer welkom op onze opendeur met de derde editie van de tweejaarlijkse MCR-loop. Zaterdag 30 april om 13.00u starten de inschrijvingen, en vanaf 14.00u starten de verschillende reeksen. Alle deelnemers worden door ons in de watten gelegd, met dank aan onze sponsors. Ben je geïnteresseerd, klik dan HIER voor het volledige schema.

En heb je echt geen zin om te lopen, kan je altijd nog komen "supporteren". Wij zorgen voor een natje en een droogje.

MCRloop1

Bij deze een uitnodiging voor de infoavond voor kandidaat-leerlingen en hun ouders. En meteen ook maar voor onze opendeurdag. Daar zijn diezelfde ouders opnieuw welkom, alsook oud-leerlingen, oud-personeelsleden, de buren, en al wie geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig is. Wil je meer info over de inschrijvingsprocedure, klik dan hier.

infoavond opendeur

Het carnaval van Aalst? Geef ons maar MCR. Vrijdag 5 februari vierden we hier carnaval. Alle klassen werden uitgenodigd om zich in een bepaald thema te verkleden en ’s middags mochten ze volgens een strikt tijdsschema langs de jury (bestaande uit drie vrolijke fransen) passeren die streng maar rechtvaardig scores toekende en aldus per graad één klas als winnaar aanduidde.

Hier volgt het officiële verslag van de jury.

Voor de 1e graad gaat de overwinning naar 2B, de klas van M. Lambrechts die “de botsing van de Titanic” had als thema: uiterst origineel, zelfs de ijsschotsen waren aanwezig! In de 2e graad kaapte 4D de hoofdprijs weg met hun Aveve-thema: polo, lint en banner met gescandeerde slogan “Aveve: tuin, dier, bakplezier”. Ze brachten zelfs de uitbater van Aveve Rotselaar mee voor hun act. Avatar was het winnende thema in de 3e graad. 5B kwam met dit goed uitgewerkte idee op de proppen: een kaalgeschoren hoofdfiguur, een koebeestavatar (of hoe heette dat reusachtige dier?) met 4 leerlingen onder en alle andere Avatar-figuren duidelijk herkenbaar.

De jury was echt onder de indruk, niet alleen van de drie winnaars, maar ook van de creativiteit, de originaliteit en de groepssfeer van vele andere klassen. Zo zagen we 10.000 luchtballonnen, oude mevrouwtjes en meneertjes, de 101 Dalmatiërs met Cruella De Vil, een bende Hollanders die ons met blokjes Gouda probeerde om te kopen en wat zelfspot niet schuwde met hun spandoek “Op naar het EK”, de Daltons met zelfgemaakte gevangenen-ballen, een vliegtuig met de hele crew, toeristen , terroristen en bewakingspersoneel, Timeo met zijn harem, een vuilnisman met z’n vuilniszakken en een knap gezongen vuilniszakkenlied, en nog zoveel meer hartverwarmende groepstaferelen.

Het was voor ons een eer én en waar genoegen om in de jury te zetelen van dit leuke initiatief van de feestraad!

A. Frans – W. Desair – K. De Clercq

CARNAVAL2

CARNAVAL1

Pater Rik Bovens overleed op woensdag 27 januari. Hij was oud-leerling en oud-leraar van MCR. Vele oud-leerlingen en collega's bewaren de beste herinneringen aan 'de pater', aan hun titularis of leraar Latijn en Godsdienst, of aan 'Rikske' de immer behulpzame collega. Pater Bovens werd 82. Hij werd vandaag in Meeswijk begraven.

paterbovens

Als de gedichtendag nadert, laat onze cel cultuur zich niet onbetuigd. Ze sprokkelden de geliefkoosde gedichten van leerlingen en leerkrachten, printten daar een goeie duizend stuks van, kleefden die op vrolijke wijze op evenveel madeleine-koekjes, en deelden die uit aan eenieder die zich hier vertoonde, leerlingen en personeel. Dat madeleine-koekje heeft alles te maken met het thema, herinneringen, en met Proust en A la recherche du temps perdu. Bent u nog mee ?

En op elke deur vond je die gedichten ook nog 's terug, op A3 en met fijne foto's als achtergrond. Dat zag er uit zoals hieronder. En vind je dit leuk, klik dan hier en hier, dan ontdek je nog meer gedichten.

ged dag

   
© Montfortcollege Rotselaar