Algemeen

Het carnaval van Aalst? Geef ons maar MCR. Vrijdag 5 februari vierden we hier carnaval. Alle klassen werden uitgenodigd om zich in een bepaald thema te verkleden en ’s middags mochten ze volgens een strikt tijdsschema langs de jury (bestaande uit drie vrolijke fransen) passeren die streng maar rechtvaardig scores toekende en aldus per graad één klas als winnaar aanduidde.

Hier volgt het officiële verslag van de jury.

Voor de 1e graad gaat de overwinning naar 2B, de klas van M. Lambrechts die “de botsing van de Titanic” had als thema: uiterst origineel, zelfs de ijsschotsen waren aanwezig! In de 2e graad kaapte 4D de hoofdprijs weg met hun Aveve-thema: polo, lint en banner met gescandeerde slogan “Aveve: tuin, dier, bakplezier”. Ze brachten zelfs de uitbater van Aveve Rotselaar mee voor hun act. Avatar was het winnende thema in de 3e graad. 5B kwam met dit goed uitgewerkte idee op de proppen: een kaalgeschoren hoofdfiguur, een koebeestavatar (of hoe heette dat reusachtige dier?) met 4 leerlingen onder en alle andere Avatar-figuren duidelijk herkenbaar.

De jury was echt onder de indruk, niet alleen van de drie winnaars, maar ook van de creativiteit, de originaliteit en de groepssfeer van vele andere klassen. Zo zagen we 10.000 luchtballonnen, oude mevrouwtjes en meneertjes, de 101 Dalmatiërs met Cruella De Vil, een bende Hollanders die ons met blokjes Gouda probeerde om te kopen en wat zelfspot niet schuwde met hun spandoek “Op naar het EK”, de Daltons met zelfgemaakte gevangenen-ballen, een vliegtuig met de hele crew, toeristen , terroristen en bewakingspersoneel, Timeo met zijn harem, een vuilnisman met z’n vuilniszakken en een knap gezongen vuilniszakkenlied, en nog zoveel meer hartverwarmende groepstaferelen.

Het was voor ons een eer én en waar genoegen om in de jury te zetelen van dit leuke initiatief van de feestraad!

A. Frans – W. Desair – K. De Clercq

CARNAVAL2

CARNAVAL1

Als de gedichtendag nadert, laat onze cel cultuur zich niet onbetuigd. Ze sprokkelden de geliefkoosde gedichten van leerlingen en leerkrachten, printten daar een goeie duizend stuks van, kleefden die op vrolijke wijze op evenveel madeleine-koekjes, en deelden die uit aan eenieder die zich hier vertoonde, leerlingen en personeel. Dat madeleine-koekje heeft alles te maken met het thema, herinneringen, en met Proust en A la recherche du temps perdu. Bent u nog mee ?

En op elke deur vond je die gedichten ook nog 's terug, op A3 en met fijne foto's als achtergrond. Dat zag er uit zoals hieronder. En vind je dit leuk, klik dan hier en hier, dan ontdek je nog meer gedichten.

ged dag

Pater Rik Bovens overleed op woensdag 27 januari. Hij was oud-leerling en oud-leraar van MCR. Vele oud-leerlingen en collega's bewaren de beste herinneringen aan 'de pater', aan hun titularis of leraar Latijn en Godsdienst, of aan 'Rikske' de immer behulpzame collega. Pater Bovens werd 82. Hij werd vandaag in Meeswijk begraven.

paterbovens

kerstwens2015

Een stagiair maakte me er attent op dat er een nieuw eilandje was in de vijver, en of dat misschien was om de vogels te laten broeden. Ik heb uitgelegd dat het om een adventskrans gaat. Herinnert u het zich nog: advenire, adveni, adventum, naderen. De periode vòòr Kerstmis, en elke week brandt er één kaarsje meer... En ook onze Kerststal verscheen opnieuw. Onder de grote rode beuk, de ster toont u de weg. En u hoeft echt geen herder of koning te zijn om 's langs te komen.

kerststal2015 kerst2015

 

Het Centrum voor LeerlingBegeleiding waar onze school mee samenwerkt is ook tijdens de kerstvakantie (bepert) open, meer precies op:

  • maandag 21 december (8u30 - 12u / 13u -16u30)
  • woensdag 30 december (8u30 - 12u/ 13u- 16u30).

Het is raadzaam om voordien een afspraak te maken.  Je kan de contactgegevens van het CLB hier raadplegen.

   
© Montfortcollege Rotselaar