Algemeen

Onze directeur vroeg of ik jullie langs deze weg succes wou wensen met de examens. Natuurlijk doen we dat graag. Hoewel we jullie misschien beter veel studie-ijver, studie-inzet, regelmaat bij het studeren, gezonde ontspanning en een goeie planning zouden wensen, en niet alleen tijdens de examens uiteraard. Dan is de kans heel erg groot dat de examens succesvol worden. En bij wie niet studeert, zal onze aanmoediging eerder weinig resultaat hebben, vrezen wij. Maar aan ons zal het niet gelegen hebben, dus bij deze:

succes

U kent waarschijnlijk Meyrem Almaci, of Hadise. En misschien herinnert u zich nog wie Sinan Bolat of Zeynep Sever was. Het zijn onze bekendste medeburgers met Turkse roots. Maar vraag het aan 1000 kleuters, wedden dat ze er niemand van kennen. Nee, onze bekendste en meest geliefde Turk is zonder twijfel Sinterklaas AKA Nicolaas van Myra. Naar jaarlijkse gewoonte bezocht hij onze school met zijn Pieten en zijn Grote Boek. Blijkt dat hij bij aankomst in Antwerpen wat gejokt had. Er waren dit jaar toch enkele stoute kinderen. Die stouterds werden door de Pieten vakkundig uit het publiek geplukt en alras op het podium gehesen, alwaar zij dra tot inkeer kwamen. Eind goed, al goed, en dus kreeg iedereen een zak met lekkers. Namens alle kindjes, dank u Sinterklaas.

sint15 1

sint15 2

 

Bij elke lichting die hier afstudeert, zijn wel een paar podiumbeesten. En vroeger dachten we dat die onvervangbaar waren. Niet dus. Elk jaar duiken er weer nieuwe talenten op. Dit jaar weer enkele nieuwe schitterende stemmen, een verbluffende circusact die de hele zaal deed rechtveren, piepjonge danseresjes die iedereen vertederden, verse talenten in de sketchen. En dan heb je natuurlijk de gevestigde waarden die al jaren op ons podium staan, maar die elk jaar weer wat 'groeien'. Vergeet vooral ons onovertroffen technisch team niet. Op een goed uur tijd ruimden ze de belichting en het geluid op, ze plooiden alle doeken op, stofzuigden de dansvloer, rolden alle matten op en sjouwden alles weer naar de kelder. Allemaal gefeliciteerd.

cam15 1

cam15 2

Je vindt alle foto's op de MO-PO-Blog. Met dank aan Geert Vincent.

Iets voor twaalven luidt broeder Albert de klok. En wanneer die zwijgt, wordt het heel erg stil op school, oorverdovend stil. Meer dan 900 leerlingen en leerkrachten die samen een minuut solidair stilstaan bij wat gebeurde in Parijs. En wij kunnen maar hopen dat het kritisch denken op termijn sterker zal blijken dan de waanzin van bommengordels.

minuutstil

herfst1

Herfst in MCR, dat zijn vijftig tinten goud, oker, bordeaux, oranjerood, vermiljoen, kastanjebruin, mosgroen. Berken die nog aarzelen tussen groen en bruin. Sparren die beslist voor wintergroen kiezen. En dan is het herfstvakantie. De langste twee maanden zitten er op. Volgens Pater Vande Gaer zaliger, eminent wiskunde-leraar voor vele generaties oud-leerlingen, zo goed als het "het einde van het schooljaar".

En denkt u bij het vallen van de blaren ook aan dat gedicht van Jacques Prévert ?

A l'enterrement d'une feuille morte
Deux escargots s'en vont
Ils ont la coquille noire
Du crêpe autour des cornes
Ils s'en vont dans le soir
Un très beau soir d'automne
Hélas quand ils arrivent
C'est déjà le printemps
Les feuilles qui étaient mortes
Sont toutes ressuscitées
Et les deux escargots
Sont très désappointés

't Gaat zo nog een tijdje door. Fijn toch.

herfst2

Misschien worden leraars elders in de bloemetjes gezet, hier worden we "in de desserts gezet". Jawel, onze kindjes bakken op de dag van de leraar cakes, taarten, cupcakes, wafels enz. voor hun leerkrachten. 's Middags kan iedereen zich tegoed doen aan exquise zoetigheden. En blijkbaar is dit zo bijzonder dat het zelfs de pers haalt. Want ja, we zeggen het hen misschien niet genoeg, maar we hebben hier echt wel schatten van leerlingen. Bedankt allemaal.

dagvdleraar

   
© Montfortcollege Rotselaar