Algemeen

kerstwens2015

Het Centrum voor LeerlingBegeleiding waar onze school mee samenwerkt is ook tijdens de kerstvakantie (bepert) open, meer precies op:

  • maandag 21 december (8u30 - 12u / 13u -16u30)
  • woensdag 30 december (8u30 - 12u/ 13u- 16u30).

Het is raadzaam om voordien een afspraak te maken.  Je kan de contactgegevens van het CLB hier raadplegen.

Een stagiair maakte me er attent op dat er een nieuw eilandje was in de vijver, en of dat misschien was om de vogels te laten broeden. Ik heb uitgelegd dat het om een adventskrans gaat. Herinnert u het zich nog: advenire, adveni, adventum, naderen. De periode vòòr Kerstmis, en elke week brandt er één kaarsje meer... En ook onze Kerststal verscheen opnieuw. Onder de grote rode beuk, de ster toont u de weg. En u hoeft echt geen herder of koning te zijn om 's langs te komen.

kerststal2015 kerst2015

 

Onze directeur vroeg of ik jullie langs deze weg succes wou wensen met de examens. Natuurlijk doen we dat graag. Hoewel we jullie misschien beter veel studie-ijver, studie-inzet, regelmaat bij het studeren, gezonde ontspanning en een goeie planning zouden wensen, en niet alleen tijdens de examens uiteraard. Dan is de kans heel erg groot dat de examens succesvol worden. En bij wie niet studeert, zal onze aanmoediging eerder weinig resultaat hebben, vrezen wij. Maar aan ons zal het niet gelegen hebben, dus bij deze:

succes

Bij elke lichting die hier afstudeert, zijn wel een paar podiumbeesten. En vroeger dachten we dat die onvervangbaar waren. Niet dus. Elk jaar duiken er weer nieuwe talenten op. Dit jaar weer enkele nieuwe schitterende stemmen, een verbluffende circusact die de hele zaal deed rechtveren, piepjonge danseresjes die iedereen vertederden, verse talenten in de sketchen. En dan heb je natuurlijk de gevestigde waarden die al jaren op ons podium staan, maar die elk jaar weer wat 'groeien'. Vergeet vooral ons onovertroffen technisch team niet. Op een goed uur tijd ruimden ze de belichting en het geluid op, ze plooiden alle doeken op, stofzuigden de dansvloer, rolden alle matten op en sjouwden alles weer naar de kelder. Allemaal gefeliciteerd.

cam15 1

cam15 2

Je vindt alle foto's op de MO-PO-Blog. Met dank aan Geert Vincent.

U kent waarschijnlijk Meyrem Almaci, of Hadise. En misschien herinnert u zich nog wie Sinan Bolat of Zeynep Sever was. Het zijn onze bekendste medeburgers met Turkse roots. Maar vraag het aan 1000 kleuters, wedden dat ze er niemand van kennen. Nee, onze bekendste en meest geliefde Turk is zonder twijfel Sinterklaas AKA Nicolaas van Myra. Naar jaarlijkse gewoonte bezocht hij onze school met zijn Pieten en zijn Grote Boek. Blijkt dat hij bij aankomst in Antwerpen wat gejokt had. Er waren dit jaar toch enkele stoute kinderen. Die stouterds werden door de Pieten vakkundig uit het publiek geplukt en alras op het podium gehesen, alwaar zij dra tot inkeer kwamen. Eind goed, al goed, en dus kreeg iedereen een zak met lekkers. Namens alle kindjes, dank u Sinterklaas.

sint15 1

sint15 2

 

   
© Montfortcollege Rotselaar