Algemeen

Regelmatige bezoekers van deze site konden het hier al lezen: de erg fraaie som die onze leerlingen ophaalden voor het KITES-zorgteam. Wie dezer dagen in Gasthuisberg komt, leest het in het UZ-magazine. En voor alle gelukkigen die niet naar het ziekenhuis moeten, tonen wij u hieronder het artikeltje in kwestie. kites

Tel bij de ouders en andere gasten nog wat personeelsleden en we overschrijden ruim de kaap van de 2.000 maaltijden. Da 's een nieuw record. De kwaliteit van de mosselen was erg goed, de bereiding al even goed, de wachttijden waren aanvaardbaar, de tafels en de lokalen waren fraai aangekleed. Met dank en felicitaties voor het mosselteam, de collega's, de leerlingen, de ouders van het oudercomité. En als u bij die 2.000 eters hoorde, bedanken we u uiteraard ook heel oprecht. Hopelijk zien we u volgend jaar allemaal terug.

eetdagen2

 

Vorige week nam het Montfortcollege afscheid van Michel Torbeyns, meester geograaf, veldwerker, videotovenaar, leuke collega en bovenal fijn mens.

 

Om zijn pensioen te vieren, kregen zijn leerlingen tijdens hun laatste les niet enkel hun laatste toets voorgeschoteld, maar ook een laatste videocompilatie van de meester waarin hij zelf zijn leukste videoherinneringen aan de lessen Aardrijkskunde in de derde graad bundelde.

Omdat we best trots zijn op onze gepensioneerde, willen we ook de bezoekers van onze website dit filmpje niet ontzeggen.

Michel, het ga je goed!

 

Terwijl het huidige schooljaar stilaan op stoom komt na onze stevige start, vonden we in onze beeldarchieven nog toffe compilaties van beeldmateriaal uit het vorige jaar. 

Knap werk van de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen voor Informatica, al zeggen we het zelf!

 

De filmpjes zijn te bekijken onder de rubriek 'foto's en filmpjes'.

De kop is eraf, de start is gemaakt, het schooljaar is uit de startblokken, ...  We staan aan het begin van schooljaar 2015-2016!
Meer dan 880 leerlingen en bijna 100 leerkrachten hebben de eerste september weer achter de rug op ons domein.

Ook ROBtv kwam langs om plaatjes te schieten, met enkele leerkrachten de start van het nieuwe schooljaar te beleven en enkele vragen voor te leggen aan de topman van het Katholieke onderwijsnet, Lieven Boeve.
De reportages vind je hieronder:

 filmpje1septemberROB vragenvoorlievenboeveROB 

 

We wensen al onze leerlingen, hun ouders en onze collega's een schitterend schooljaar toe!

schitterendschooljaar

En of we stevig gestart zijn. De eerstejaars gingen naar Maasmechelen op kennismakingsdagen. De tweedejaars gingen naar Geel en Malle op teambuildingsdagen. De derdejaars fietsten naar Vaalbeek op VIPdagen. En 4, 5 en 6 hadden hun sportdag, met o.a. de afvaart van de Lesse, surfinitiatie in Oostduinkerke, schaatsen in Haasrode, squashen, dansen en  nog veel meer.  De ouders van alle nieuwe leerlingen kregen tekst en uitleg bij de nieuwe school van zoon en dochter op de info-avond. En volgende week komen de eerste excursies er al aan. 

Iedereen heeft hier ondertussen zijn stek gevonden. En de reacties van onze leerlingen bij het begin van het schooljaar waren vrij unaniem: "Vakantie is uiteraard leuker dan school, maar 't is toch ook fijn om een pak gezichten terug te zien." En daar zijn wij het absoluut mee eens.

 kennism1kl sportdagkl

   
© Montfortcollege Rotselaar