Algemeen

Iets voor twaalven luidt broeder Albert de klok. En wanneer die zwijgt, wordt het heel erg stil op school, oorverdovend stil. Meer dan 900 leerlingen en leerkrachten die samen een minuut solidair stilstaan bij wat gebeurde in Parijs. En wij kunnen maar hopen dat het kritisch denken op termijn sterker zal blijken dan de waanzin van bommengordels.

minuutstil

Misschien worden leraars elders in de bloemetjes gezet, hier worden we "in de desserts gezet". Jawel, onze kindjes bakken op de dag van de leraar cakes, taarten, cupcakes, wafels enz. voor hun leerkrachten. 's Middags kan iedereen zich tegoed doen aan exquise zoetigheden. En blijkbaar is dit zo bijzonder dat het zelfs de pers haalt. Want ja, we zeggen het hen misschien niet genoeg, maar we hebben hier echt wel schatten van leerlingen. Bedankt allemaal.

dagvdleraar

herfst1

Herfst in MCR, dat zijn vijftig tinten goud, oker, bordeaux, oranjerood, vermiljoen, kastanjebruin, mosgroen. Berken die nog aarzelen tussen groen en bruin. Sparren die beslist voor wintergroen kiezen. En dan is het herfstvakantie. De langste twee maanden zitten er op. Volgens Pater Vande Gaer zaliger, eminent wiskunde-leraar voor vele generaties oud-leerlingen, zo goed als het "het einde van het schooljaar".

En denkt u bij het vallen van de blaren ook aan dat gedicht van Jacques Prévert ?

A l'enterrement d'une feuille morte
Deux escargots s'en vont
Ils ont la coquille noire
Du crêpe autour des cornes
Ils s'en vont dans le soir
Un très beau soir d'automne
Hélas quand ils arrivent
C'est déjà le printemps
Les feuilles qui étaient mortes
Sont toutes ressuscitées
Et les deux escargots
Sont très désappointés

't Gaat zo nog een tijdje door. Fijn toch.

herfst2

Regelmatige bezoekers van deze site konden het hier al lezen: de erg fraaie som die onze leerlingen ophaalden voor het KITES-zorgteam. Wie dezer dagen in Gasthuisberg komt, leest het in het UZ-magazine. En voor alle gelukkigen die niet naar het ziekenhuis moeten, tonen wij u hieronder het artikeltje in kwestie. kites

Vorige week nam het Montfortcollege afscheid van Michel Torbeyns, meester geograaf, veldwerker, videotovenaar, leuke collega en bovenal fijn mens.

 

Om zijn pensioen te vieren, kregen zijn leerlingen tijdens hun laatste les niet enkel hun laatste toets voorgeschoteld, maar ook een laatste videocompilatie van de meester waarin hij zelf zijn leukste videoherinneringen aan de lessen Aardrijkskunde in de derde graad bundelde.

Omdat we best trots zijn op onze gepensioneerde, willen we ook de bezoekers van onze website dit filmpje niet ontzeggen.

Michel, het ga je goed!

 

Tel bij de ouders en andere gasten nog wat personeelsleden en we overschrijden ruim de kaap van de 2.000 maaltijden. Da 's een nieuw record. De kwaliteit van de mosselen was erg goed, de bereiding al even goed, de wachttijden waren aanvaardbaar, de tafels en de lokalen waren fraai aangekleed. Met dank en felicitaties voor het mosselteam, de collega's, de leerlingen, de ouders van het oudercomité. En als u bij die 2.000 eters hoorde, bedanken we u uiteraard ook heel oprecht. Hopelijk zien we u volgend jaar allemaal terug.

eetdagen2

 

   
© Montfortcollege Rotselaar