Algemeen

En 't was niet één ooievaar, het waren er maar liefst zeven. Niet te verwonderen, als je weet hoeveel nieuwe kindjes ze hier hebben gebracht. Ze bleven trouwens nog enkele uren uitrusten op onze voetbalvelden. Want ze brachten geen babies - dat zijn ooievaars immers gewend - maar een pak 11-12-jarigen. Met dank aan de ooievaars, en toch ook aan de ouders van al die kindjes. Er werd ons verteld dat die er toch ook iets mee te maken hebben. 

ooievaars1 

2014-2015, een schooljaar om te onthouden. We kregen de doorlichting op bezoek, er werd hier geklopt, geboord en verbouwd, we reisden naar Oostenrijk, Parijs en Turkije, we hadden een heerlijk totaalspektakel. 

En we eindigden in schoonheid. Vorige week "barbekwoeden" we met alle leerlingen die meewerkten aan het totaalspektakel of actief waren in één van onze raden. Ons personeelsfeestcomité organiseerde een schitterende Spaanse avond met tapas en paella, en met Wannes die de collega's liet dansen tot in de vroege uurtjes. De zesdejaars organiseerden hun galabal. En de laatste schoolweek eindigden we met een feestelijke receptie voor de zesdjaars en hun ouders. Dat ze alle 87 geslaagd waren, is ook het vermelden waard.

eind15zesdes

En dan is er die laatste schooldag. We hebben dan wel een ruime kapel en een aula met 500 plaatsen, maar om met alle leerlingen en leerkrachten samen te vieren, hebben we gelukkig onze PVZ nog. We waren met zo 'n 900 om het schooljaar uit te wuiven. We wensen onze zesdejaars alle succes. We wensen alle andere leerlingen een schitterende vakantie. En u, geëerde bezoeker van deze site, u hoeft hier de komende twee maanden niet veel nieuws te verwachten. Maar in september zijn we er weer. Graag tot dan.

eind15viering

 

Elk jaar kiest onze spit-raad een project uit alle voorstellen. Lisa stelde 'Kites' voor, een VZW die ijvert voor de thuisbegeleiding van kinder-kankerpatiënten. De gesponsorde vastenvoettocht, de vastenmaaltijd, de leraren die een activiteit met of van zichzelf per opbod 'verkopen', het contractwerk van de laatstejaars, klassen die wafels bakken en auto's wassen. En allemaal ten voordele van Kites. En op 30 juni konden wij met enig fierheid een cheque overhandigen met daarop het bedrag van 25.541,13€, jawel u leest het goed. Voor de ouderen onder jullie, da's meer dan een miljoen oude franken. Namens Kites, voor alle leerlingen en leerkrachten, een dankbare danku. Meer info over Kites vind je HIER.

Je ziet Martien, die namens het SPIT alle acties coördineerde, Lisa die het project voorstelde, en Ilse Ruysseveldt, coördinator van Kites. En daaronder een foto van 2c, de klas die per leerling het hoogste bedrag binnenbracht. Zij mochten naar Walibi op onze kosten.

eind15cheque

eind15 2c

Het Centrum voor Leerlingbegeleiding van Haacht-Keerbergen waar onze school mee samenwerkt is ook tijdens de zomervakantiemaanden enkele weken open voor leerlingen en ouders die graag ondersteuning hebben bij de studiekeuze voor volgend schooljaar en andere materie.

Het CLB is open van 8u30 tot 16u30 

  • in juli t.e.m. 14 juli
  • in augustus vanaf 16 augustus

Het is aangeraden een afspraak te maken.  Alle contactgegevens en algemene informatie is raadpleegbaar op de nieuwe website van het CLB.

CLB logo

Voor studiekeuze-informatie blijft ook www.onderwijskiezer.be een cruciaal werkinstrument!

Nu het schooljaar stilaan aan de laatste adem toe is, bereikt de voetbalcompetitie op school ook haar hoogtepunt!  Meerdere finales werden en worden tijdens de laatste lesweken afgewerkt op onze sportvelden.

Zo won de jongensploeg van het zesde jaar gisteren (enigszins verdiend) van de voetbaltoppers van de mannelijke leerkrachtenploeg met het kleinste verschil: 2-1.

DSC 0017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later deze week komen ook enkele meisjesfinales aan de beurt, met als hoogtepunt het duel van de dames van het zesde jaar tegen de vrouwelijke leerkrachten.  We verwachten een bewogen wedstrijd!

DSC 0016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In elk geval:  erg veel animo op onze sportvelden, met meer dan 500 supporters naast het veld!

DSC 0015

Echt pensioen is het nog niet, maar er zijn van die gelukzakken die nog vòòr hun zestigste mogen stoppen. En zo gaf Ivo Van den Bosch op 8 juni zijn allerlaatste les. En dan gaan wij met wat collega's het einde van die les volgen. Mijn bewondering voor Ivo is nu nog groter geworden. Hij gebruikte een pak woorden en termen waar ik me absoluut niks kon bij voorstellen. En onze leerlingen schenen zelfs nog te verstaan waar hij het over had. Respect !

Ivo, dat we je zullen missen, klinkt misschien wat melig, en het is maar ten dele waar. Want als de motards van MCR uitrijden, zullen zij jouw huisje nooit voorbijrijden zonder halt te houden.

ivo1

ivo2

 

   
© Montfortcollege Rotselaar