Algemeen

Terwijl het huidige schooljaar stilaan op stoom komt na onze stevige start, vonden we in onze beeldarchieven nog toffe compilaties van beeldmateriaal uit het vorige jaar. 

Knap werk van de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen voor Informatica, al zeggen we het zelf!

 

De filmpjes zijn te bekijken onder de rubriek 'foto's en filmpjes'.

En of we stevig gestart zijn. De eerstejaars gingen naar Maasmechelen op kennismakingsdagen. De tweedejaars gingen naar Geel en Malle op teambuildingsdagen. De derdejaars fietsten naar Vaalbeek op VIPdagen. En 4, 5 en 6 hadden hun sportdag, met o.a. de afvaart van de Lesse, surfinitiatie in Oostduinkerke, schaatsen in Haasrode, squashen, dansen en  nog veel meer.  De ouders van alle nieuwe leerlingen kregen tekst en uitleg bij de nieuwe school van zoon en dochter op de info-avond. En volgende week komen de eerste excursies er al aan. 

Iedereen heeft hier ondertussen zijn stek gevonden. En de reacties van onze leerlingen bij het begin van het schooljaar waren vrij unaniem: "Vakantie is uiteraard leuker dan school, maar 't is toch ook fijn om een pak gezichten terug te zien." En daar zijn wij het absoluut mee eens.

 kennism1kl sportdagkl

De kop is eraf, de start is gemaakt, het schooljaar is uit de startblokken, ...  We staan aan het begin van schooljaar 2015-2016!
Meer dan 880 leerlingen en bijna 100 leerkrachten hebben de eerste september weer achter de rug op ons domein.

Ook ROBtv kwam langs om plaatjes te schieten, met enkele leerkrachten de start van het nieuwe schooljaar te beleven en enkele vragen voor te leggen aan de topman van het Katholieke onderwijsnet, Lieven Boeve.
De reportages vind je hieronder:

 filmpje1septemberROB vragenvoorlievenboeveROB 

 

We wensen al onze leerlingen, hun ouders en onze collega's een schitterend schooljaar toe!

schitterendschooljaar

En 't was niet één ooievaar, het waren er maar liefst zeven. Niet te verwonderen, als je weet hoeveel nieuwe kindjes ze hier hebben gebracht. Ze bleven trouwens nog enkele uren uitrusten op onze voetbalvelden. Want ze brachten geen babies - dat zijn ooievaars immers gewend - maar een pak 11-12-jarigen. Met dank aan de ooievaars, en toch ook aan de ouders van al die kindjes. Er werd ons verteld dat die er toch ook iets mee te maken hebben. 

ooievaars1 

Elk jaar kiest onze spit-raad een project uit alle voorstellen. Lisa stelde 'Kites' voor, een VZW die ijvert voor de thuisbegeleiding van kinder-kankerpatiënten. De gesponsorde vastenvoettocht, de vastenmaaltijd, de leraren die een activiteit met of van zichzelf per opbod 'verkopen', het contractwerk van de laatstejaars, klassen die wafels bakken en auto's wassen. En allemaal ten voordele van Kites. En op 30 juni konden wij met enig fierheid een cheque overhandigen met daarop het bedrag van 25.541,13€, jawel u leest het goed. Voor de ouderen onder jullie, da's meer dan een miljoen oude franken. Namens Kites, voor alle leerlingen en leerkrachten, een dankbare danku. Meer info over Kites vind je HIER.

Je ziet Martien, die namens het SPIT alle acties coördineerde, Lisa die het project voorstelde, en Ilse Ruysseveldt, coördinator van Kites. En daaronder een foto van 2c, de klas die per leerling het hoogste bedrag binnenbracht. Zij mochten naar Walibi op onze kosten.

eind15cheque

eind15 2c

2014-2015, een schooljaar om te onthouden. We kregen de doorlichting op bezoek, er werd hier geklopt, geboord en verbouwd, we reisden naar Oostenrijk, Parijs en Turkije, we hadden een heerlijk totaalspektakel. 

En we eindigden in schoonheid. Vorige week "barbekwoeden" we met alle leerlingen die meewerkten aan het totaalspektakel of actief waren in één van onze raden. Ons personeelsfeestcomité organiseerde een schitterende Spaanse avond met tapas en paella, en met Wannes die de collega's liet dansen tot in de vroege uurtjes. De zesdejaars organiseerden hun galabal. En de laatste schoolweek eindigden we met een feestelijke receptie voor de zesdjaars en hun ouders. Dat ze alle 87 geslaagd waren, is ook het vermelden waard.

eind15zesdes

En dan is er die laatste schooldag. We hebben dan wel een ruime kapel en een aula met 500 plaatsen, maar om met alle leerlingen en leerkrachten samen te vieren, hebben we gelukkig onze PVZ nog. We waren met zo 'n 900 om het schooljaar uit te wuiven. We wensen onze zesdejaars alle succes. We wensen alle andere leerlingen een schitterende vakantie. En u, geëerde bezoeker van deze site, u hoeft hier de komende twee maanden niet veel nieuws te verwachten. Maar in september zijn we er weer. Graag tot dan.

eind15viering

 

   
© Montfortcollege Rotselaar