Algemeen

 

KITESDit jaar was "Kites" ons vastenproject. Kites staat voor Kinderen In Thuis- En Supportieve zorg. Ze zorgen voor thuiszorg op maat voor kinderen met kanker en willen een brug zijn tussen ziekenhuis en thuis. Wil je meer weten over Kites, dan kan je hier terecht. En wat we zoal organiseerden, lees je in onderstaand artikel. Het exacte bedrag dat al deze acties opleverden, wordt pas meegedeeld in de viering op 30 juni. Dan wordt ook de cheque overhandigd. Wij mochten al 's piepen, en 't is absoluut de moeite. Dikke proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten.

vastenactie

We bekennen ootmoedig, we hebben u wat aan uw lot overgelaten. Maar mogen we verzachtende omstandigheden pleiten. April was wel erg druk. U las al over ons totaalspektakel en onze skivakantie. Maar we hadden op 30/4 ook nog de sportdag in Rijmenam (3de), in de sportoase in Leuven (2de) en in Tongerlo (1ste). Het SPIT-team maakte op 28/4 voor de drie graden een Montfortbezinning. Ze trokken de lijn van de H. Louis Grignion de Montfort naar sociaal engagement vandaag. Met beelden, zang en muziek boeiden ze drie keer een volle (tot overvolle) kapel. We hadden een opendeurdag waar de weergoden ons eerst wat argwanend in het oog hielden, maar dan toch besloten om er terrasjesweer van te maken. Met selfmade bruisballen en limoncello, een pak info, een pak oud-leerlingen, en een pak hot-dogs en hamburgers van het oudercomité. Datzelfde weekend werd in Leuven  "Levensloop" georganiseerd. Onze Pieter Swinnen is ook een vechter. En flink wat collega's en leerlingen gingen hem een hart onder riem steken. Da 's solidariteit in de praktijk.

En dan hebben we het hier nog niet over de vastenvoettocht, de excursies, de pedagogische studiedag die voor sommigen uren later eindigde dan voorzien. Wat bewijst hoe leerrijk, interessant en teambuildend onze studiedag was. 

levensloop

Sinds "De Bacchanten" vertrouwen wij Jipi blindelings in de stukkenkeuze. Als je van een oud-Griekse tragedie een onderhoudende voorstelling kan maken, dan zou het met een middeleeuwse moraliteit ook wel lukken. En jawel. Op wat detailkritiek na, kregen we alleen maar heel enthousiaste reacties van ons publiek. Zelfs twee staande ovaties, en dat was zelfs voor ons, ouwe ratten, deugddoend. Onze hedendaagse 'Elcker' (of Elkie, of Likje ?) werd een voorstelling waarin veel gelachen werd, maar waar de hele zaal muisstil werd bij het ontroerende einde. Met oprechte dank aan de meer dan 100 tekstschrijvers, muzikanten, dansers, acteurs, grimeurs, technici, en toneelmeesters. En een extra 'dankuutje' voor de collega's die vele maanden mee aan de kar trokken.

En wil je meer foto's, klik dan hier en je vindt meer dan 400 foto's op de facebookpagina van het totaalspektakel.

elckerlyc1

We gingen zo'n 24 jaar geleden voor het eerst naar Marnix in Häselgehr met een bus enthousiaste eerstejaars. En in de loop van die 24 jaar werd het alleen maar beter. Op alles wat ooit 's mis ging, leerden we anticiperen. We hebben een team ervaren monitoren en cookies. Als je dan nog op stap mag met heerlijke eerstejaars die altijd entousiast, behulpzaam, en goed gezind zijn, dan is het ook voor de begeleiding een zalige week. En dagen met verse sneeuw, stralende zon, geen zuchtje wind, maar toch -5°, dan weet je het wel.

Als je hier klikt, kom je op de facebookpagina van SKI-MCR terecht. Je vindt er meer dan tweehonderd foto's en wat filmpjes uit onze babbelbox. En ook van 2014 en 2013 vind je hier nog foto's en filmpjes.

Bedankt binken en schatjes van het eerste jaar, bedankt collega's en monis.

Wie al verhalen hoorde over de zwarte één, dit is hem dus:zwarteneen

Zaterdag 25 april bent u welkom op onze opendeurdag, ook gekend als 'De Montfortdag'. Het programma vindt u hier. Toch graag de speciale aandacht van de oud-leerlingen. Die verwachten elkaar vanaf 18u.

En wie de voorstellingen op donderdag en vrijdag miste, kan proberen of er nog kaarten zijn voor ons totaalspektakel. Hoe zou het Elckerlyck vandaag vergaan als de dood langs zou komen.

opendeur

Onze Montfortdag op 25 april biedt niet alleen informatie voor kandidaat-leerlingen en ouders, er valt ook heel wat te beleven!

Oud-leerlingen zijn erg welkom en kunnen zich via de oud-leerlingenvereniging 'De Proosdij' ook inschrijven voor een oud-leerlingenbarbeque.  Dit kan via de Facebookpagina van de oud-leerlingen.

BBQ

   
© Montfortcollege Rotselaar