Algemeen

Het Centrum voor Leerlingbegeleiding van Haacht-Keerbergen waar onze school mee samenwerkt is ook tijdens de zomervakantiemaanden enkele weken open voor leerlingen en ouders die graag ondersteuning hebben bij de studiekeuze voor volgend schooljaar en andere materie.

Het CLB is open van 8u30 tot 16u30 

  • in juli t.e.m. 14 juli
  • in augustus vanaf 16 augustus

Het is aangeraden een afspraak te maken.  Alle contactgegevens en algemene informatie is raadpleegbaar op de nieuwe website van het CLB.

CLB logo

Voor studiekeuze-informatie blijft ook www.onderwijskiezer.be een cruciaal werkinstrument!

Echt pensioen is het nog niet, maar er zijn van die gelukzakken die nog vòòr hun zestigste mogen stoppen. En zo gaf Ivo Van den Bosch op 8 juni zijn allerlaatste les. En dan gaan wij met wat collega's het einde van die les volgen. Mijn bewondering voor Ivo is nu nog groter geworden. Hij gebruikte een pak woorden en termen waar ik me absoluut niks kon bij voorstellen. En onze leerlingen schenen zelfs nog te verstaan waar hij het over had. Respect !

Ivo, dat we je zullen missen, klinkt misschien wat melig, en het is maar ten dele waar. Want als de motards van MCR uitrijden, zullen zij jouw huisje nooit voorbijrijden zonder halt te houden.

ivo1

ivo2

 

Nu het schooljaar stilaan aan de laatste adem toe is, bereikt de voetbalcompetitie op school ook haar hoogtepunt!  Meerdere finales werden en worden tijdens de laatste lesweken afgewerkt op onze sportvelden.

Zo won de jongensploeg van het zesde jaar gisteren (enigszins verdiend) van de voetbaltoppers van de mannelijke leerkrachtenploeg met het kleinste verschil: 2-1.

DSC 0017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later deze week komen ook enkele meisjesfinales aan de beurt, met als hoogtepunt het duel van de dames van het zesde jaar tegen de vrouwelijke leerkrachten.  We verwachten een bewogen wedstrijd!

DSC 0016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In elk geval:  erg veel animo op onze sportvelden, met meer dan 500 supporters naast het veld!

DSC 0015

 

KITESDit jaar was "Kites" ons vastenproject. Kites staat voor Kinderen In Thuis- En Supportieve zorg. Ze zorgen voor thuiszorg op maat voor kinderen met kanker en willen een brug zijn tussen ziekenhuis en thuis. Wil je meer weten over Kites, dan kan je hier terecht. En wat we zoal organiseerden, lees je in onderstaand artikel. Het exacte bedrag dat al deze acties opleverden, wordt pas meegedeeld in de viering op 30 juni. Dan wordt ook de cheque overhandigd. Wij mochten al 's piepen, en 't is absoluut de moeite. Dikke proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten.

vastenactie

Sinds "De Bacchanten" vertrouwen wij Jipi blindelings in de stukkenkeuze. Als je van een oud-Griekse tragedie een onderhoudende voorstelling kan maken, dan zou het met een middeleeuwse moraliteit ook wel lukken. En jawel. Op wat detailkritiek na, kregen we alleen maar heel enthousiaste reacties van ons publiek. Zelfs twee staande ovaties, en dat was zelfs voor ons, ouwe ratten, deugddoend. Onze hedendaagse 'Elcker' (of Elkie, of Likje ?) werd een voorstelling waarin veel gelachen werd, maar waar de hele zaal muisstil werd bij het ontroerende einde. Met oprechte dank aan de meer dan 100 tekstschrijvers, muzikanten, dansers, acteurs, grimeurs, technici, en toneelmeesters. En een extra 'dankuutje' voor de collega's die vele maanden mee aan de kar trokken.

En wil je meer foto's, klik dan hier en je vindt meer dan 400 foto's op de facebookpagina van het totaalspektakel.

elckerlyc1

We bekennen ootmoedig, we hebben u wat aan uw lot overgelaten. Maar mogen we verzachtende omstandigheden pleiten. April was wel erg druk. U las al over ons totaalspektakel en onze skivakantie. Maar we hadden op 30/4 ook nog de sportdag in Rijmenam (3de), in de sportoase in Leuven (2de) en in Tongerlo (1ste). Het SPIT-team maakte op 28/4 voor de drie graden een Montfortbezinning. Ze trokken de lijn van de H. Louis Grignion de Montfort naar sociaal engagement vandaag. Met beelden, zang en muziek boeiden ze drie keer een volle (tot overvolle) kapel. We hadden een opendeurdag waar de weergoden ons eerst wat argwanend in het oog hielden, maar dan toch besloten om er terrasjesweer van te maken. Met selfmade bruisballen en limoncello, een pak info, een pak oud-leerlingen, en een pak hot-dogs en hamburgers van het oudercomité. Datzelfde weekend werd in Leuven  "Levensloop" georganiseerd. Onze Pieter Swinnen is ook een vechter. En flink wat collega's en leerlingen gingen hem een hart onder riem steken. Da 's solidariteit in de praktijk.

En dan hebben we het hier nog niet over de vastenvoettocht, de excursies, de pedagogische studiedag die voor sommigen uren later eindigde dan voorzien. Wat bewijst hoe leerrijk, interessant en teambuildend onze studiedag was. 

levensloop

   
© Montfortcollege Rotselaar