Algemeen

Elckerlyck wordt ons volgende totaalspektakel. Maar maakt u zich geen zorgen. Het verhaal werd helemaal herwerkt, en in een nieuw kleedje gestoken. Als je een loodzware oud-griekse tragedie als "De bacchanten" verteerbaar kan brengen, dan lukt dat zeker met Elckerlyck. U denkt bij Elckerlyck waarschijnlijk niet aan hip-hop ? Kom dan kijken. Wie nieuw is, wordt gegarandeerd verrast. De anciens weten dat we de lat hoog proberen te leggen. Zo 'n 60 acteurs, dansers en muzikanten zijn al enkele maanden aan het repeteren. En nog een pak technici en toneelmeesters gaan een heel drukke paasvakantie tegemoet.

Op 23, 24 of 25 april bent u meer dan welkom om onze schitterende bende te komen bekijken. Er is toch niks leuker dan voor een volle zaal te spelen. Leerlingen kunnen kaarten kopen op de vier koop-middagen. Oud-leerlingen of geïnteresseerden die geen leerlingen kennen, mogen ons bellen of mailen om kaarten te bestellen. We leggen ze klaar aan de kassa. En wacht niet te lang. Het vorige totaalspektakel was bijna drie avonden uitverkocht.

Geïnteresseerden kunnen de voorbereidingen ook volgen op de Facebookpagina van het Totaalspektakel.  Laat daar ook al even weten of je aanwezig zal zijn of niet!

We hopen dat u komt. En we beloven u een fijn spektakel.

elckerlyck2

100 jaar popmuziek in een lesuur, en of dat vooruit gaat. Eigenlijk is 'popmusic' een afkorting van 'popular music', en alle leerlingen van 4,5 en 6 weten nu aan welke drie voorwaarden een nummer moet voldoen om popmuziek genoemd te worden.  Ze weten nu ook waarom Elvis the King of Rock&Roll was, waarom Michael Jackson the King of pop was, en nog veel, veel meer. 

Axl Peleman is een begenadigd gitarist die een aantal schitterende fragmenten live speelde, een aantal schitterende fragmenten liet beluisteren, daar een aantal leuke beelden bij toonde, en tussendoor aan een hels tempo vertelde over zijn passie, muziek. En zijn gedrevenheid laat je zijn 'Aantwaarpsen tongval' vergeten. Dat hij 'en passant' de lof zwaaide over ons intelligente publiek, en dat hij hier altijd graag terugkomt, maakt ons dan ook nog 's een beetje fier. En we hebben al afgesproken, volgende keer mag het wat langer duren.   

axl

Op 'complimentendag' schreven onze leerlingen complimentjes voor mekaar op Post-its. En die werden opgehangen door de leerlingenraad.  Tijdens de middag was er de goed-gevoel-beurs. Je kon er terecht voor lachtherapie, 'free hugs', of een hoofdmassage; er was een Share-fair met grabbelton; je kon er 'nieuwe mensen leren kennen'; je kon er je negatieve emoties verbranden; er was een fotobooth met accessoires en decors waar geweldige foto's werden getrokken; je kon je uitleven op de 'happy muziek'. En buiten werd er gedanst. Op een mooie morgen kreeg iedereen snoepjes, een andere mooie middag kreeg je warme chocolademelk, en tot slot waren er vrijdag Bicky Burgers, voor velen het summum van geluk.

Met dank aan de leerlingenraad en vooral aan de leerlingen van humane wetenschappen.

ook namens onze eenden, hertjes, ganzen, pauwen, kikkers en konijntjes die zich duidelijk super voelden deze week. We konden zelfs alweer de eerste eekhoorns spotten. En goed dat die zich voelden.

goedgevoel

 

 

Dinsdagavond 10 maart om 19.00u verwachten we kandidaat-leerlingen en hun ouders in onze Beatrijsaula. De leerlingen krijgen via korte lesjes Latijn, Frans, natuurwetenschappen en techniek al een eerste kennismaking met onze school. De ouders krijgen in de aula een voorstelling van de school en het opvoedingspoject, lessentabellen, toekomstmogelijkheden... 

De echte inschrijvingen gebeuren via een call-center op dinsdagavond 12 mei 2015. Meer info over de hele procedure, lees je hier.

uitnodinfoav2015

Zowat alle leerlingen kennen hem, en bijna alle oud-leerlingen kennen hem. Als 20-jarige broeder wou hij naar de missies, en jawel, hij mocht van zijn overste naar het buitenland. De 12de januari 1955 betrad hij voor het eerst de Rotselaarse grond. Hij zou er nooit meer weggaan. Broeder Albert huist hier dus al zestig jaar. Er hangt op dit domein geen lamp die niet ooit door hem vervangen werd, hij was "de commandant" op de proosdij, hij was de chef van de afwaskeuken. Br. Albert is zowat vergroeid met MCR. Al moet hij nog altijd om de vijf jaar zijn verblijfsvergunning verlengen, want hij is en blijft een Nederlander. En dat ken je nog altijd horen.

Het fijnste "kedo" waren de vliegtuigtickets voor Rome. Onze broeder droomde er al jaren van om nog 's naar Rome te gaan, een reis waar hij heel goeie herinneringen aan overhield. En binnenkort mag hij die reis dus nog 's overdoen.

Oudere oud-leerlingen vragen soms wel of "de commandant" er nog altijd is.  En of hij er nog  is. Binnenkort wordt hij 80 en al steken er soms wat kwaaltjes de kop op, Br. Albert is flink op weg om de tweede honderjarige Montfortaan in Rotselaar te worden.

We vonden nog een - volgens ons fictief - interview met Br. Albert. We schatten dat het in een Rotselaars Echo van zo 'n 40 jaar geleden stond. Je vindt het hier.

Gefeliciteerd, Broeder, ad multos annos. 

 

De Lijn laat ons weten dat de Gravenstraat in Sint-Pieters-Rode volledig afgesloten wordt door rioleringswerken, en dat ook de bussen van de Lijn een omleiding zullen moeten volgen.

De Gravenstraat is de straat tussen het centrum van Sint-Pieters-Rode en het centrum van Kortrijk-Dutsel. Als je deze weg pleegt te gebruiken, klik je best hier voor meer informatie. 

   
© Montfortcollege Rotselaar