Algemeen

We gingen zo'n 24 jaar geleden voor het eerst naar Marnix in Häselgehr met een bus enthousiaste eerstejaars. En in de loop van die 24 jaar werd het alleen maar beter. Op alles wat ooit 's mis ging, leerden we anticiperen. We hebben een team ervaren monitoren en cookies. Als je dan nog op stap mag met heerlijke eerstejaars die altijd entousiast, behulpzaam, en goed gezind zijn, dan is het ook voor de begeleiding een zalige week. En dagen met verse sneeuw, stralende zon, geen zuchtje wind, maar toch -5°, dan weet je het wel.

Als je hier klikt, kom je op de facebookpagina van SKI-MCR terecht. Je vindt er meer dan tweehonderd foto's en wat filmpjes uit onze babbelbox. En ook van 2014 en 2013 vind je hier nog foto's en filmpjes.

Bedankt binken en schatjes van het eerste jaar, bedankt collega's en monis.

Wie al verhalen hoorde over de zwarte één, dit is hem dus:zwarteneen

Onze Montfortdag op 25 april biedt niet alleen informatie voor kandidaat-leerlingen en ouders, er valt ook heel wat te beleven!

Oud-leerlingen zijn erg welkom en kunnen zich via de oud-leerlingenvereniging 'De Proosdij' ook inschrijven voor een oud-leerlingenbarbeque.  Dit kan via de Facebookpagina van de oud-leerlingen.

BBQ

Zaterdag 25 april bent u welkom op onze opendeurdag, ook gekend als 'De Montfortdag'. Het programma vindt u hier. Toch graag de speciale aandacht van de oud-leerlingen. Die verwachten elkaar vanaf 18u.

En wie de voorstellingen op donderdag en vrijdag miste, kan proberen of er nog kaarten zijn voor ons totaalspektakel. Hoe zou het Elckerlyck vandaag vergaan als de dood langs zou komen.

opendeur

Elckerlyck wordt ons volgende totaalspektakel. Maar maakt u zich geen zorgen. Het verhaal werd helemaal herwerkt, en in een nieuw kleedje gestoken. Als je een loodzware oud-griekse tragedie als "De bacchanten" verteerbaar kan brengen, dan lukt dat zeker met Elckerlyck. U denkt bij Elckerlyck waarschijnlijk niet aan hip-hop ? Kom dan kijken. Wie nieuw is, wordt gegarandeerd verrast. De anciens weten dat we de lat hoog proberen te leggen. Zo 'n 60 acteurs, dansers en muzikanten zijn al enkele maanden aan het repeteren. En nog een pak technici en toneelmeesters gaan een heel drukke paasvakantie tegemoet.

Op 23, 24 of 25 april bent u meer dan welkom om onze schitterende bende te komen bekijken. Er is toch niks leuker dan voor een volle zaal te spelen. Leerlingen kunnen kaarten kopen op de vier koop-middagen. Oud-leerlingen of geïnteresseerden die geen leerlingen kennen, mogen ons bellen of mailen om kaarten te bestellen. We leggen ze klaar aan de kassa. En wacht niet te lang. Het vorige totaalspektakel was bijna drie avonden uitverkocht.

Geïnteresseerden kunnen de voorbereidingen ook volgen op de Facebookpagina van het Totaalspektakel.  Laat daar ook al even weten of je aanwezig zal zijn of niet!

We hopen dat u komt. En we beloven u een fijn spektakel.

elckerlyck2

Op 'complimentendag' schreven onze leerlingen complimentjes voor mekaar op Post-its. En die werden opgehangen door de leerlingenraad.  Tijdens de middag was er de goed-gevoel-beurs. Je kon er terecht voor lachtherapie, 'free hugs', of een hoofdmassage; er was een Share-fair met grabbelton; je kon er 'nieuwe mensen leren kennen'; je kon er je negatieve emoties verbranden; er was een fotobooth met accessoires en decors waar geweldige foto's werden getrokken; je kon je uitleven op de 'happy muziek'. En buiten werd er gedanst. Op een mooie morgen kreeg iedereen snoepjes, een andere mooie middag kreeg je warme chocolademelk, en tot slot waren er vrijdag Bicky Burgers, voor velen het summum van geluk.

Met dank aan de leerlingenraad en vooral aan de leerlingen van humane wetenschappen.

ook namens onze eenden, hertjes, ganzen, pauwen, kikkers en konijntjes die zich duidelijk super voelden deze week. We konden zelfs alweer de eerste eekhoorns spotten. En goed dat die zich voelden.

goedgevoel

 

 

100 jaar popmuziek in een lesuur, en of dat vooruit gaat. Eigenlijk is 'popmusic' een afkorting van 'popular music', en alle leerlingen van 4,5 en 6 weten nu aan welke drie voorwaarden een nummer moet voldoen om popmuziek genoemd te worden.  Ze weten nu ook waarom Elvis the King of Rock&Roll was, waarom Michael Jackson the King of pop was, en nog veel, veel meer. 

Axl Peleman is een begenadigd gitarist die een aantal schitterende fragmenten live speelde, een aantal schitterende fragmenten liet beluisteren, daar een aantal leuke beelden bij toonde, en tussendoor aan een hels tempo vertelde over zijn passie, muziek. En zijn gedrevenheid laat je zijn 'Aantwaarpsen tongval' vergeten. Dat hij 'en passant' de lof zwaaide over ons intelligente publiek, en dat hij hier altijd graag terugkomt, maakt ons dan ook nog 's een beetje fier. En we hebben al afgesproken, volgende keer mag het wat langer duren.   

axl

   
© Montfortcollege Rotselaar