Algemeen

Het MCR-Saxofoonkwartet ging tijdens de kerstvakantie onder de zeer deskundige leiding van onze onovertroffen muziekleerkracht mevrouw Vertommen* in Leuven op straat spelen voor het goede doel!

Op een klein (maar koud en regenachtig) uurtje haalden ze maar liefst 145,73 euro op. Dit bedrag schonken ze aan Humasol, een project waar de broer van Kristien Peeters erg bij betrokken is.

Oh ja, ze werden ook door een voorbijganger 'geboekt' om een nieuwjaarsreceptie van zijn bedrijf te komen opluisteren. Maar tot spijt van de leerlingen viel die receptie op 5 januari tijdens de schooluren. En dus hebben ze die maar afgezegd :-).

* Voor de oud-leerlingen die hier school liepen van 1968 tot vandaag: jawel, de dochter van.

”Wees wereldburger, leer de taal van je buren ©". Dat is dit jaar het motto van de olympiade Frans. Interessant om jezelf eens te toetsen op een andere manier dan in de klas en je hoeft er niet voor te studeren! 

De eerste ronde is een schriftelijke ronde die doorgaat in alle Vlaamse deelnemende scholen op woensdagnamiddag 25 februari 2015 om 12.30u. 

De beste Nederlandstaligen mogen naar de finale, dat is een mondelinge klassementsproef, in de Universiteit Hasselt op 22 april 2015. Al wordt het geen sinecure om het resultaat van vorig schooljaar te evenaren. Toen won 'onze' Marie Van Haegenborg die finale...

We wensen je een zalig kerstfeest,

en in 2015 veel warmte, vriendschap,

gezondheid, inzet, engagement, inspiratie,

en een groot hart voor de kleine en grote wereld.

onze derdejaars schilderden hun foto tot kerstman

Voor wie het nuttig of nodig zou vinden: Het CLB in Haacht is beschikbaar op 22 & 30 december 2014 van 8.30 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 16.30 u. U kan het CLB telefonisch contacteren via het nummer 015/50.93.20.

Op de laatste schooldag blikte de SPIT-raad terug op schooljaar 2013-2014 tijdens de afscheidsviering.  Het resultaat is een filmpje waar elke leerling en elke leerkracht 'happy' van werd!

We delen enkele hoogtepunten van 2013-2014 maar al te graag met de rest van de wereld.

 

Het was dan nog geen 6 december, dag waarop wij het overlijden herdenken van de populairste Turkse bisschop, maar de goedheilige man vereerde ons alreeds met een bezoek. Twee afgeladen aula's wist de Sint te vullen. De kindjes die niet braaf waren geweest, werden door de Pieten vakkundig uit het publiek geplukt en met een gepaste straf bedacht. En daarna kregen alle kindjes snoepjes. Dank u Sinterklaas.

En voor wie het zich zou afvragen, onze Pieten zijn nog steeds zwart als roet. 

   
© Montfortcollege Rotselaar