Algemeen

Na het knallende succes van de Culturele Avond Modern, bezette eind februari onze 'Culturele Avond Klassiek' nog eens het podium van de Beatrijsaula.  We hebben dit jaar immers geen Totaalspektakel.

resized DSC 1342 2

Het werd een bijzondere editie, volgens meerdere oudgedienden 'een van de allerbeste' ooit!  De beelden uit de fotoreportage spreken dan ook voor zich.

Op het pogramma stonden hilarische, maar ook ernstige, droevige sketches; intense dansen, spectaculaire freerunners en meerdere straffe muzikale prestaties rond piano, gitaar, stijkers en (a cappella) zang.  Dat alles natuurlijk verzorgd en omkaderd door het Technisch Team, volgens hun opperhoofd ook 'een van de allerbeste ooit'.

In de fotoreportage zal de aandachtige kijker dit keer opvallend veel leerkrachten opmerken, een tango dancebattle tussen leerlingen en leerkrachten zit daar voor veel tussen.  Het publiek vond dat de leerkrachten toch dat tikkeltje indrukwekkender waren met hun dansskills, hoewel het verschil op de applausmeter erg minimaal was.

resized DSC 1618 2

De aanwezige ouders, leerlingen en leerkrachten dromen ongetwijfeld al van een Totaalspektakel van hetzelfde niveau.  De opdracht voor het schrijversteam is wellicht nog nooit zo pittig geweest.

De periode tussen de krokusvakantie en de paasvakantie is traditioneel een drukke periode voor onze school en dat is dit schooljaar niet anders.  Er staan immers enkele infoavonden op stapel, onze Montfortdag verschijnt stilaan aan de horizon en in mei kunnen onze eerstejaars van volgend schooljaar zich aanmelden.

We zetten alles graag voor u op een rijtje:

 

Dinsdag 6 maart 2018, 19u:  INFOAVOND LEERLINGEN 6DE LEERJAAR

Op deze infoavond voorzien we een kennismaking met de school voor leerlingen van het zesde leerjaar lagere school.  De ouders van deze kandidaat-leerlingen krijgen op dat moment informatie over onze school, ons opvoedingsproject en de inschrijvingsprocedure.

 

Donderdag 22 februari, 19u30:  INFOAVOND VAN 2DE JAAR NAAR 3DE JAAR

Tijdens deze infoavond proberen we leerlingen van het tweede jaar te informeren over de studiekeuzemogelijkheden in de tweede graad.  Deze infoavond is voor leerlingen en ouders.

 

Donderdag 8 maart, 19u30u:  INFOAVOND VAN 4DE JAAR NAAR 5DE JAAR

Een goede, gepaste studiekeuze maken voor de derde graad is belangrijk.  Tijdens deze infoavond kunnen leerlingen van het vierde jaar samen met hun ouders kennismaken met de studiekeuzemogelijkheden in onze derde graad en de principes van een goede studiekeuze.

 

Zaterdag 28 april, 13.30u - 17.30u:  OPENDEURDAG – MONTFORTDAG

Op onze Montfortdag is iedereen welkom om onze school op één van haar meest bruisende dagen van het schooljaar mee te maken.  Er zijn infostands voorzien, demo's, rondleidingen, tentoonstellingen én een prima sfeer!

 

Maandag 14 mei, 19u - 20.30u: aanmelding voor 1STE jaar

Leerlingen die graag in 2018-2019 in ons eerste jaar zitten, kunnen zich via een callcenter aanmelden op nummer 078/15 80 03.  Meer informatie over de procedure wordt gegeven op de infoavond van 6 maart en later op de website.

Leerlingen die zich voor jaren 2 t.e.m. 6 willen aanmelden voor volgend schooljaar, noteren alvast best dinsdag 3 juli in hun agenda.  

 

Alle bepalingen, afspraken, data en benodigdheden omtrent de inschrijvingen van zowel kandidaat-leerlingen voor het eerste jaar als de hogere jaren, vindt u in detail uitgeschreven in dit pdf-document.

 

Dagelijks lopen ongeveer 1000 mensen rond op ons schooldomein.  Hopelijk komt nooit zover, maar het is niet ondenkbaar dat een leerling of leerkracht op een dag met levensbedreigende hartritmestoornissen geconfronteerd wordt en zo snel mogelijk de juiste zorg moet krijgen.

Medische interventieteams hebben daarvoor een defibrilator, een aparaat dat niet zomaar iedereen mag bedienen.  Bovendien kost zo'n aparaat wel wat.  Steeds meer scholen en andere publieke instanties maken daarom gebruik van een AED oftewel automatisch externe defibrilator, die in geval van nood een gebruiker perfect op weg weet te helpen met duidelijke instructies.

logoheartsaverOnze school starte recentelijk een samenwerking met de non-profit vzw Heartsaver die via fundraising een AED op onze school beschikbaar zal maken.  We zijn Heartsaver alvast erg dankbaar voor deze steun en voor de AED die binnenkort in de buurt van onze sportvelden en hoofdingang beschikbaar zal zijn! 

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek. De vzw wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs en wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren.

 

Meer informatie over een AED en de vzw Heartsaver vind je hieronder:

Montfortouders die wekelijks hun vrijdagpost aandachtig lezen, kwamen de naam 'Finley' al enkele keren tegen in onze wekelijkse update van de boekentasberichten.

Vandaag streek een ploeg van ROBtv neer op ons schooldomein om Finleys bekendheid ook voorbij de grenzen van onze groene oase te verspreiden.

finley2

Finley is onze voormalige 'parkinggans' en momenteel actief medetoezichter op onze speelplaats tijdens recreaties.  Leerlingen en leerkrachten die het wagen een tikje later richting de rijen te vertrekken, roepen onvermijdelijk de toorn van onze gevederde vriend over zich.  In de reportage van ROBtv zien we ook hoe hij weinig geduld heeft met lacherige ICT-coördinatoren.

De uitdrukking 'een gans blaast wel, maar hij bijt niet' blijkt dan toch niet helemaal te kloppen, een domme gans durven we Finley overigens ook niet noemen.

Klik op de prent hieronder om de reportage te bekijken!

finley

 

Wij wensen alle leerlingen en ouders, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel en directie fijne feesten toe!

 

Ouders die tijdens de vakantie de school willen bereiken kunnen dat op donderdag 28 december van 17u. tot 20u.

 

Het CLB is beschikbaar op woensdag 27 december en op vrijdag 5 januari, telkens van 8.30u. tot 12u. en
van 13u. tot 16.30u. U kan het CLB telefonisch contacteren via het nummer 015/50.93.20.

 

kerstvakantiewens

De leerlingen van het derde jaar lieten zich tijdens de les P.O. nog eens van hun meest creatieve én nuttige kant zien.

 

Elke klas vaardigde een kerstkaartontwerp af voor de schoolkerstkaart.  Uiteindelijk bleek de keuze te moeilijk te maken en werden alle ontwerpen in de kerstkaart opgenomen.  We nemen de kans te baat om ze nog eens stuk voor stuk te showen en om iedereen een gelukkig 2018 toe te wensen!

kerst2017 1dkerst2017 2dkerst2017 3dkerst2017 4dkerst2017 5dkerst2017 7dkerst2017 6d

   
© Montfortcollege Rotselaar