Algemeen

Montfortouders die wekelijks hun vrijdagpost aandachtig lezen, kwamen de naam 'Finley' al enkele keren tegen in onze wekelijkse update van de boekentasberichten.

Vandaag streek een ploeg van ROBtv neer op ons schooldomein om Finleys bekendheid ook voorbij de grenzen van onze groene oase te verspreiden.

finley2

Finley is onze voormalige 'parkinggans' en momenteel actief medetoezichter op onze speelplaats tijdens recreaties.  Leerlingen en leerkrachten die het wagen een tikje later richting de rijen te vertrekken, roepen onvermijdelijk de toorn van onze gevederde vriend over zich.  In de reportage van ROBtv zien we ook hoe hij weinig geduld heeft met lacherige ICT-coördinatoren.

De uitdrukking 'een gans blaast wel, maar hij bijt niet' blijkt dan toch niet helemaal te kloppen, een domme gans durven we Finley overigens ook niet noemen.

Klik op de prent hieronder om de reportage te bekijken!

finley

 

De leerlingen van het derde jaar lieten zich tijdens de les P.O. nog eens van hun meest creatieve én nuttige kant zien.

 

Elke klas vaardigde een kerstkaartontwerp af voor de schoolkerstkaart.  Uiteindelijk bleek de keuze te moeilijk te maken en werden alle ontwerpen in de kerstkaart opgenomen.  We nemen de kans te baat om ze nog eens stuk voor stuk te showen en om iedereen een gelukkig 2018 toe te wensen!

kerst2017 1dkerst2017 2dkerst2017 3dkerst2017 4dkerst2017 5dkerst2017 7dkerst2017 6d

Wij wensen alle leerlingen en ouders, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel en directie fijne feesten toe!

 

Ouders die tijdens de vakantie de school willen bereiken kunnen dat op donderdag 28 december van 17u. tot 20u.

 

Het CLB is beschikbaar op woensdag 27 december en op vrijdag 5 januari, telkens van 8.30u. tot 12u. en
van 13u. tot 16.30u. U kan het CLB telefonisch contacteren via het nummer 015/50.93.20.

 

kerstvakantiewens

... was er weer eentje om in te kaderen.

 

De foto's ook trouwens, met dank aan Geert Vincent voor het goede oog en de indrukwekkende naverwerking!

Wie onze dansers, zangers, technisch teamers, acteurs en begeleidende leerkrachten in actie wil zien, rep u naar de het fotomenu bij de rubriek 'foto's evenementen'!

 

Onze school gonst deze dagen van de infoavonden:  op donderdag 16 februari verwelkomden we ongeveer 300 tweedejaarsleerlingen en hun ouders voor informatie rond hun studiekeuze naar de tweede graad toe, op dinsdag 7 maart gunnen we kandidaat-leerlingen en ouders al een blik op onze school en op donderdag 9 maart zijn onze vierdejaarsleerlingen aan de beurt voor studiekeuzehulp.  Aangezien al dat spreken en luisteren best (in)spannend zijn, worden deze eerder ernstige avonden steeds afgesloten met een drankje en een babbel.

 

Ook de ouderraad doet nog een infoavond in het zakje!

Zij verwelkomen alle ouders van MCR-leerlingen in onze Beatrijsaula voor een thema-avond met de titel 'Veilig Online', waarin experte Lien Cleynhens ons wellicht heel wat kan vertellen over onze digitale jongeren en het maken van goede afspraken hieromtrent.  Deze avond gaat door op maandag 13 maart om 20u.  Ook dan wordt afgesloten met een drankje!

9d2c230b f808 4918 ae44 8fac0ed9ff03

 

 

Deze week verloor onze school jammer genoeg een grote vedette:  Saïbou Marane, eeuwig glunderend lid van onze onderhoudsploeg, heeft de strijd tegen een agressieve kanker niet kunnen winnen.

Saïbou was maar enkele jaren onderhoudsman op onze school, maar heeft met zijn brede glimlach, zijn werkkracht en zijn snelle vorderingen in het Nederlands bij zijn collega's en leerlingen een grootse indruk nagelaten.  Om hem te laten ervaren hoe hard we hem geapprecieerd hebben, is Saïbou met een een heus pak vol persoonlijke kaartjes van leerkrachten en leerlingen naar Burkina Fasso terug kunnen keren om zijn familie nog een laatste keer te zien.  Daar is hij op de laatste dag van november overleden.

Saïbou zal hier zeker gemist worden!

saibou

   
© Montfortcollege Rotselaar