Eerste graad

Verplicht is'ie niet, de skireis van de eerstejaars tijdens de eerste week van de paasvakantie, erg geliefd wel!

ski2018 1

Een flink verjongde ploeg leerkrachten bundelt dit jaar de krachten met enkele oud-gediende skimonitoren en keukenhulpen.  Op 31 maart kregen we alvast bericht dat iedereen goed aangekomen is en dat de sneeuw prima is.

ski2018 2

Volg de avonturen van onze ploeg ter plekke via de Facebookpagina van Ski MCR!

Eind september nodigde onze milieuraad vrijwilligers uit om appels te plukken. Jawel, achter de boerderij staan nog een paar oude appelbomen. Die appels werden geperst en leverden meer dan 100 liter supergezond puur bio-appelsap op. En omdat dat naar meer smaakte, zijn we aan een heuse boomgaard begonnen. Elke klas van het eerste jaar plantte een appelboom met hulp van peter en meter en logistieke steun van de milieuraad. Acht nieuwe appelbomen, binnen een paar jaar is dat 400 liter sap. Zeg nu nog dat wij geen groene school zijn.

appelbomen1

appelbomen2

 

 

Tijdens de eerste week van de paasvakantie trokken een reeks eerstejaars met hun beste beentjes naar Salober aan de Duits-Oostenrijkse grens voor een hele week ski- en snowboardplezier.

67566 170898686402103 1293736243 n

De monitors en begeleiders van de SkiMCR-reis hebben hun eigen Facebookpagina met foto's, filmpjes en allerlei aankondigingen.  Wie van stralende gezichten houdt, kan zeker eens gaan kijken op facebook.com/MontfortSki! Of bekijk de filmpjes van de voorbije jaren op ons YouTube-kanaal.

Gisteren waanden de leerlingen van 1E zich in oorlogstijden, want het Belgische leger kwam een levensechte evacuatie uitvoeren in hun klas.  Theatraal is dat wel, zo een legeroefening!

militaireevacuatie 30

Ook de regionale pers kwam een kijkje nemen en bouwde een heuse fotoreportage rond het gebeuren.  Het artikel en de foto's vind je hier.

   
© Montfortcollege Rotselaar