Derde graad

Op dinsdag 13 mei stonden de leerlingen van 5A1, 5A2, 5B, 5C, 5D2 en 5D3 aan de poort van Janssen Pharmaceutica in Geel.

Hoe worden medicijnen gemaakt?  Welke stappen doorloopt het productieproces?  De nieuwsgierigheid van onze wetenschappers was groot!

Na een kort infomoment mochten onze leerlingen met helm, veiligheidsbril, aardingsstrip in de schoen de fabriek inspecteren.  Deze rondleiding doorheen de productie-eenheid deed grote ogen trekken.  Ondanks de occasionele stank en het vele lawaai kon er bij velen toch een stevige glimlach vanaf.

IMG 3277

Een boeiende excursie!

Op zaterdag 17 mei gaat de finale van de Sociale Wetenschappen Olympiade door.  Ondersteund door hun supporters, mijnheer Cornelissen en mevrouw Cretskens zullen Janthe Lambeens, Karen Goossens, Sien Reumers en Hanne Bruyninckx van 6D2 hun onderzoek over het effect van kauwgumknabbelen op het studierendement van jongeren voorleggen aan de jury.  De vier kranige Montfortaanse dames werkten hun onderzoek uit voor de vrije ruimte van 6 Humane Wetenschappen en werden geselecteerd voor deze prestigieuze olympiade.

logo sowo

Meer informatie over de olympiade vind je op sowo.vlaamseolympiades.be.  Wie weet staan Hanne, Sien, Janthe en Karen volgende week wel op deze site te blinken!

 

 

   
© Montfortcollege Rotselaar