Nieuws

Op zaterdag 26 april gooit het Montfortcollege de deuren wagenwijd open tijdens de jaarlijkse

 

MONTFORTDAG!

 

 

Wat mag je zoal verwachten?

  • inschrijvingen
  • lokaalbezoeken
  • geleide rondleidingen over ons domein
  • buitenspelen
  • de MCR-loop!
  • een hapje en een tapje

 

Iedereen is welkom!

Dit is Montforts jongste telg: de nieuwe website. Met dank aan de pioniers en aan al onze voorgangers. En ja, we hebben enige ambitie. Voor veel websites geldt het oude gezegde dat nieuwe bezems goed keren. We durven hopen dat het niet bij een stevige start blijft. Wij willen graag dat deze site een spiegel wordt van wat er leeft en beweegt op school. En daarvoor rekenen we op jullie. Stuur je foto's, verslagjes van uitstappen en activiteiten, je voorstellen en ideeĆ«n naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen dan kan dit een 'levende' site worden. Kom dus geregeld 's kijken, raadpleeg de kalender, en kijk 's naar de foto-pagina's.  

Hier komt de nieuwe, frisse, knappe website van het Montfortcollege Rotselaar.

 

Nog even geduld voor een volledige make-over!

Tijdens de eerste week van de paasvakantie trokken een reeks eerstejaars met hun beste beentjes naar Salober aan de Duits-Oostenrijkse grens voor een hele week ski- en snowboardplezier.

67566 170898686402103 1293736243 n

De monitors en begeleiders van de SkiMCR-reis hebben hun eigen Facebookpagina met foto's, filmpjes en allerlei aankondigingen.  Wie van stralende gezichten houdt, kan zeker eens gaan kijken op facebook.com/MontfortSki! Of bekijk de filmpjes van de voorbije jaren op ons YouTube-kanaal.

Eind september nodigde onze milieuraad vrijwilligers uit om appels te plukken. Jawel, achter de boerderij staan nog een paar oude appelbomen. Die appels werden geperst en leverden meer dan 100 liter supergezond puur bio-appelsap op. En omdat dat naar meer smaakte, zijn we aan een heuse boomgaard begonnen. Elke klas van het eerste jaar plantte een appelboom met hulp van peter en meter en logistieke steun van de milieuraad. Acht nieuwe appelbomen, binnen een paar jaar is dat 400 liter sap. Zeg nu nog dat wij geen groene school zijn.

appelbomen1

appelbomen2

 

 

Gisteren waanden de leerlingen van 1E zich in oorlogstijden, want het Belgische leger kwam een levensechte evacuatie uitvoeren in hun klas.  Theatraal is dat wel, zo een legeroefening!

militaireevacuatie 30

Ook de regionale pers kwam een kijkje nemen en bouwde een heuse fotoreportage rond het gebeuren.  Het artikel en de foto's vind je hier.

Subcategorieƫn

   
© Montfortcollege Rotselaar