Nieuws

U kent waarschijnlijk Meyrem Almaci, of Hadise. En misschien herinnert u zich nog wie Sinan Bolat of Zeynep Sever was. Het zijn onze bekendste medeburgers met Turkse roots. Maar vraag het aan 1000 kleuters, wedden dat ze er niemand van kennen. Nee, onze bekendste en meest geliefde Turk is zonder twijfel Sinterklaas AKA Nicolaas van Myra. Naar jaarlijkse gewoonte bezocht hij onze school met zijn Pieten en zijn Grote Boek. Blijkt dat hij bij aankomst in Antwerpen wat gejokt had. Er waren dit jaar toch enkele stoute kinderen. Die stouterds werden door de Pieten vakkundig uit het publiek geplukt en alras op het podium gehesen, alwaar zij dra tot inkeer kwamen. Eind goed, al goed, en dus kreeg iedereen een zak met lekkers. Namens alle kindjes, dank u Sinterklaas.

sint15 1

sint15 2

 

Bij elke lichting die hier afstudeert, zijn wel een paar podiumbeesten. En vroeger dachten we dat die onvervangbaar waren. Niet dus. Elk jaar duiken er weer nieuwe talenten op. Dit jaar weer enkele nieuwe schitterende stemmen, een verbluffende circusact die de hele zaal deed rechtveren, piepjonge danseresjes die iedereen vertederden, verse talenten in de sketchen. En dan heb je natuurlijk de gevestigde waarden die al jaren op ons podium staan, maar die elk jaar weer wat 'groeien'. Vergeet vooral ons onovertroffen technisch team niet. Op een goed uur tijd ruimden ze de belichting en het geluid op, ze plooiden alle doeken op, stofzuigden de dansvloer, rolden alle matten op en sjouwden alles weer naar de kelder. Allemaal gefeliciteerd.

cam15 1

cam15 2

Je vindt alle foto's op de MO-PO-Blog. Met dank aan Geert Vincent.

Wij wensen alle leerlingen en ouders, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel en directie fijne feesten toe!

 

Ouders die tijdens de vakantie de school willen bereiken kunnen dat op donderdag 28 december van 17u. tot 20u.

 

Het CLB is beschikbaar op woensdag 27 december en op vrijdag 5 januari, telkens van 8.30u. tot 12u. en
van 13u. tot 16.30u. U kan het CLB telefonisch contacteren via het nummer 015/50.93.20.

 

kerstvakantiewens

Onze school gonst deze dagen van de infoavonden:  op donderdag 16 februari verwelkomden we ongeveer 300 tweedejaarsleerlingen en hun ouders voor informatie rond hun studiekeuze naar de tweede graad toe, op dinsdag 7 maart gunnen we kandidaat-leerlingen en ouders al een blik op onze school en op donderdag 9 maart zijn onze vierdejaarsleerlingen aan de beurt voor studiekeuzehulp.  Aangezien al dat spreken en luisteren best (in)spannend zijn, worden deze eerder ernstige avonden steeds afgesloten met een drankje en een babbel.

 

Ook de ouderraad doet nog een infoavond in het zakje!

Zij verwelkomen alle ouders van MCR-leerlingen in onze Beatrijsaula voor een thema-avond met de titel 'Veilig Online', waarin experte Lien Cleynhens ons wellicht heel wat kan vertellen over onze digitale jongeren en het maken van goede afspraken hieromtrent.  Deze avond gaat door op maandag 13 maart om 20u.  Ook dan wordt afgesloten met een drankje!

9d2c230b f808 4918 ae44 8fac0ed9ff03

 

 

Deze week verloor onze school jammer genoeg een grote vedette:  Saïbou Marane, eeuwig glunderend lid van onze onderhoudsploeg, heeft de strijd tegen een agressieve kanker niet kunnen winnen.

Saïbou was maar enkele jaren onderhoudsman op onze school, maar heeft met zijn brede glimlach, zijn werkkracht en zijn snelle vorderingen in het Nederlands bij zijn collega's en leerlingen een grootse indruk nagelaten.  Om hem te laten ervaren hoe hard we hem geapprecieerd hebben, is Saïbou met een een heus pak vol persoonlijke kaartjes van leerkrachten en leerlingen naar Burkina Fasso terug kunnen keren om zijn familie nog een laatste keer te zien.  Daar is hij op de laatste dag van november overleden.

Saïbou zal hier zeker gemist worden!

saibou

kerstwens16

Subcategorieƫn

   
© Montfortcollege Rotselaar